מתכון של עוגיות מלוחות מנצחות שיוצאות בפריכות וקריספיות עם מרקם מענג.
עוגיות טעימות וקלילות והכי קלות להכנה שתמיד ישדרגו לכם את היום לצד כוס תה.
מתכון עוגיות מלוחות מנצח ללא מרגרינה
בפריכות משגעת עם טעם מושלם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 חבילות מחמאה 400 גרם
- 2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- ¼ כוס קוקוס אפשר לוותר
- ⅓ כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
שלבי הכנה
- נלוש את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
- נרדד ונקרוץ לצורות.
- נמרח מעל ביצה ומפזרים שומשום וגם קצח.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שמזהיב.
- נשמור בקופסא אטומה במקום יבש.
מקור: עוגיות מלוחות – עידית בן חמו
לידיעתכם, מחמאה זה מרגרינה בטעם חמאה.
מחמאה זה מרגרינה.מצחיק אותי שרושמים מחמאה או נטורינה כאילו זה בריא זה חד משמעית מרגרינה!!!
אחלה מתכון.
אני מכינה מאותו מתכון בייגלה עבאדי, רק ללא סוכר וללא קוקוס.
תודה על השיתוף.
מחמאה היא לגמרי מרגרינה… רק בטעם חמאה.
חג סוכות שמח.
היי תמר,
תודה ששיתפת אותנו בטיפים שלך ושמחים שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להעלות תמונות לקבוצת הפייסבוק שלנו
כמה שמן לשים במקום המחמאה
( יש לי שמן קוקוס)
היי,
שליש פחות מכמות המחמאה.
בהצלחה
אני מכינה עם 1/2 נטורינה ו-1 כוס שמן. כמות הקמח כמה שנכנס עד למרקם של בצק רך ונעים למגע…
היי מלי,
נהדר! תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים 🙂
איפה המלח כאן ? המתכון נראה לא תואם לכותרת הפוסט.
נו באמת. למה להטעות בכותרת.
מה ההבדל בין מחמאה למרגרינה לנטורינה, כל אלה חייבים לעבור מן העולם כבר! זה שייך לעבר הפרימיטיבי
היי מלכה,
אפשר להשתמש בשמן במקום, לשים שליש פחות בכמות, אבל המרקם זה הבצק יהיה קצת שונה. עדיין ייצא טעים.
בהצלחה!