נשנוש מפנק ליד הקפה – תכירו את העוגיות המושלמות לפתוח בוקר!
קבלו מתכון לעוגיות שקדים נמסות בפה עם אגוזי לוז. סהרונים מהממים, עם מרקם חלומי והכל בלי קמח לבן בכלל!
עוגיות שקדים קלילות ופשוטות להכנה שתמיד מרשימות. מתכון שכדאי לשמור כי בקרוב תתחילו להכין בקבוע!
עוגיות שקדים נמסות בפה עם אגוזי לוז
מרכיבים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 100 גרם חמאה טמפרטורת חדר
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 70 גרם אגוזי לוז טחונים דק דק ללא הקליפה
לציפוי:
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים צורת גליל באורך 5 ס”מ.
- את הגליל מעקמים בעדינות לקבלת צורת ירח. אפשר גם לייצר חצי ירח באמצעות כוס – פורסים את הגליל עם הדופן של הכוס. וככה ממשיכים באותה דרך עם שאר כדורי הבצק.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ונסדר את העוגיות.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות עד להזהבה
- לאחר אפייה, נוציא ונצנן ואז נפזר מעל לעוגות אבקת סוכר.
מקור: עוגיות שקדים נמסות בפה עם אגוזי לוז – צביה אורן
תחליף אבקת סוכר יעבוד כאן אותו הדבר?
היי,
כן כמובן, אין סיבה שלא.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר על אגוזי הלוז?
היי גילה,
בוודאי 🙂
כמה זמן אפייה?
היי אופיר,
בין 20 דקות לחצי שעה. בהצלחה!
עוגיות פצצה! הפכו לעוגיות הקבועות שלי. כל ביס גן עדן!
היי איריס,
איזה יופי! גם אנחנו מאוהבים בהן, שמחים שנהנית 🙂
מוזמנת להעלות תמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו!