מתכון של עוגה בחושה הכי קלה להכנה, עם שילוב טעמים מנצח של שמנת חמוצה בעלת מרקם מושלם.
עוגה טעימה במיוחד שתמיד טוב שיש על השיש לנשנוש מענג במיוחד. מומלץ להכפיל כמויות! כי אתם בטח תחסלו!
עוגה בחושה קלה עם תפוחים
ציוד
- תבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק
- כוס מדידה 200 מ”ל
מרכיבים
- 2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות גדולות
- 1 כף קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת חמוצה
שלבי הכנה
- לוקחים שני תפוחי עץ חתוכים לקוביות גדולות. נשים בקערה יחד עם כף קמח, כף סוכר וכפית קינמון.
- מערבבים קצת ואז לתת להם לשבת יחד 10 דקות.
- מערבלים בינתיים במיקסר (3-4 דקות) את החצי כוס שמן, כוס סוכר, שלוש ביצים וכפית תמצית וניל.
- מוסיפים לסירוגין שתי כוסות קמח תופח וגביע שמנת חמוצה
- מערבבים רק עד שנטמע, לא יותר. נעביר לתבנית עגולה 26 משומנת או שתי תבניות אינגליש קייק.
- מפזרים את הפירות החתוכים יחד, כף סוכר ומעט קינמון.
- אופים כ-50 דקות בחום של 175 מעלות.
- מפזרים כשהעוגה קרה אבקת סוכר.
מקור: עוגה בחושה קלה עם תפוחים – מרי שקד שירזי
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה | להזמנות, סדנאות ועוד: המטבח של מרוש׳קה
להשאיר תגובה