קבלו מתכון להכנת סמבוסק מלבן של גבינה הכי מושלם שיש.
סמבוסק המתקבל ברכות ודקיקות מפתיעה עם בצק פריך וחלומי.
סמבוסק מלבן הכי טעים
בצק פריך וחלומי עם מלית עשירה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 500 גרם קמח לחם / לבן
- 1 כף מחוקה שמרים
- 2 כפות סוכר
- 200 מ"ל חלב חמים 1 כוס
- 100 מ"ל מים ½ כוס
- ½ כף מלח
- 3 כפות שמן
לפתיחה:
- 50 גרם חמאה מומסת ½ חבילה
למלית:
- 500 גרם מוצרלה מגורדת
- 250 בולגרית רכה מגורדת 1 חבילה
לציפוי:
- 2 כפות סילאן מהולות ב-¾ כוס מים
- 2 כוסות שומשום לבן / חום
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר להניח את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. ללוש במהירות בינונית כ-2 דקות.
- להוסיף מלח ושמן וללוש עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
- ניצור כדור ונעביר לקערה משומנת. נכסה ונתפיח שעה.
- ניצור כדורים במשקל של 100 גרם כ׳א ( 9 יח), נכסה ונתפיח 20 דקות נוספות.
- לחמם תנור ל-200 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה.
- לפתוח כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. נניח מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית.
- נסגור לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שנסיים את כולם נמעך מעט אל המאפים ונטבול בסילאן ולאחר מכן בשומשום.
- לאפות עד הזהבה עמוקה.
מקור:סמבוסק מלבן הכי טעים – ענת אלישע ביטון
להשאיר תגובה