הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון סמבוסק מלבן הכי טעים

מתכון סמבוסק לבן

קבלו מתכון להכנת סמבוסק מלבן של גבינה הכי מושלם שיש.

סמבוסק המתקבל ברכות ודקיקות מפתיעה עם בצק פריך וחלומי.

מתכון סמבוסק לבן
צילום: ענת אלישע ביטון
מתכון סמבוסק לבן

סמבוסק מלבן הכי טעים

הדפסה
בצק פריך וחלומי עם מלית עשירה
של: ענת אלישע ביטון

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 500 גרם קמח לחם / לבן
  • 1 כף מחוקה שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מ"ל חלב חמים 1 כוס
  • 100 מ"ל מים ½ כוס
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות שמן

לפתיחה:

  • 50 גרם חמאה מומסת ½ חבילה

למלית:

  • 500 גרם מוצרלה מגורדת
  • 250 בולגרית רכה מגורדת 1 חבילה

לציפוי:

  • 2 כפות סילאן מהולות ב-¾ כוס מים
  • 2 כוסות שומשום לבן / חום

שלבי הכנה

  • בקערת המיקסר להניח את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. ללוש במהירות בינונית כ-2 דקות.
  • להוסיף מלח ושמן וללוש עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
  • ניצור כדור ונעביר לקערה משומנת. נכסה ונתפיח שעה.
  • ניצור כדורים במשקל של 100 גרם כ׳א ( 9 יח), נכסה ונתפיח 20 דקות נוספות.
  • לחמם תנור ל-200 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה.
  • לפתוח כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. נניח מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית.
  • נסגור לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שנסיים את כולם נמעך מעט אל המאפים ונטבול בסילאן ולאחר מכן בשומשום.
  • לאפות עד הזהבה עמוקה.
מתכון סמבוסק לבן
צילום: ענת אלישע ביטון

מקור:סמבוסק מלבן הכי טעים – ענת אלישע ביטון