ארוחה שלמה במתכון אחד – כזה שאתם עוד לא מכירים!
סלמון עם פסטה וירקות והילדים לא יפסיקו לתת לך מחמאות!
מתכון סלמון עם פסטה וירקות
ארוחה שלמה ומזינה בצלחת אחת!
מרכיבים
- 3 חתיכות ארוכות של דג סלמון מופשר
- פרחי ברוקולי
- 10 עגבניות שרי
- 1 חופן פטריות שמפניון חומות
- 3 גזר
- 2 בטטה קטנה
- שומר
- ½ שקית פסטה איטלקית 200 גרם
- 1 צרור תרד
- 3 שיני שום
- לימון סחוט
- 3 כפות רוטב שום
- מלח
- פלפל שחור
- רוטב סויה מדולל
- סירופ סילאן
- רוטב צ’ילי מתוק
- רוטב טריאקי
שלבי הכנה
- הכנת הירקות:
- לחתוך את הירקות ולטגן עם מעט שמן בסיר רחב עם מכסה סגור כ- 10 דקות על אש נמוכה.
- להוסיף מעט מלח ו – 2 כפות רוטב סויה מדולל.
הכנת הפסטה:
- לבשל את הפסטה בסיר עם מים רותחים עד שזה מוכן כ – 6-7 דקות, לסנן ולהחזיר לסיר.
- להוסיף תרד קצוץ שום קצוץ לימון סחוט ו – 3 כפות רוטב שום, מלח, כף סילאן ו – 2 כפות שמן – נטגן 2-3 דקות להניח בצד.
הכנת הדג:
- לקחת את דג הסלמון לשמן אותו, נלפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- לצרוב אותו בעדינות על הגב כחצי דקה ואז עם מלקחיים.
- להוריד את העור לצרוב גם בצדדים ואז להניח על הבטן עוד דקה נוספת.
- להוסיף עוד: מעט שמן, רוטב צ’ילי מתוק, כף טריאקי כף סילאן ו – 2 כפות סויה.
- נוסיף 2 כוסות מים חמימים ולבשל את הדג 10 דקות על אש נמוכה.
- לאחר שזה מוכן לחתוך לקוביות או לחתוך לפרוסות קטנות.
סידור המנה:
- לקחת צלחת, לשים קודם את הפסטה, על זה את הירקות.
- לפזר בנדיבות את הדג העסיסי שמרכיב את כל המנה.
מקור: איטל איטלי | בקבוצתה במטבח של איטל | וגם בטיקטוק
להשאיר תגובה