קבלו מתכון להכנת מפרום נהדר קל להכנה בלי טיגון.
מפרום אפוי בתנור מתפוחי אדמה ובשר בקר טחון ועסיסי.


מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז
תבשיל נוסטלגי ומנחם במתכון ברור
ציוד
- תבנית פיירקס
מרכיבים
- 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון
- 1 בצל
- 1 חופן פטרוזיליה
- שמן
- סודה שתייה קלה
- מלח ופלפל שחור גרוס מעט
- פפריקה מתוקה
- כמון
- מעט אבקת מרק עוף
- 3 תפוחי אדמה
- כורכום
- 1 כוס אורז
- 4 עגבניות מגורדות
- 1 רסק עגבניות קטן
שלבי הכנה
- נכניס לקערה 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון, 1 בצל קצוץ דק דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק, שלוק שמן, 1-2 שלוק סודה (שתייה קלה) מלח ופלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כמון ומעט אבקת מרק עוף.
- ללוש היטב עם היד, לחתוך 3 תפוחי אדמה בינוני לפרוסות של ס"מ ולתבל במעט שמן, מעט כורכום ומלח.
- לסדר מסביב בתבנית פיירקס בשר ותפוחי אדמה לפי התמונה.
- נוסיף לבשר שנשאר כוס אורז לא מבושל. אפשר לשים אורז עגול ולערבב היטב ולשים במרכז התבנית.
- נמזוג לסיר קטן מעט שמן זית ונוסיף 4 עגבניות מגורדות, 1 רסק עגבניות קטן, מלח ופלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, אבקת מרק עוף.
- לערבב היטב ונוסיף מים שיהיה הרבה רוטב.
- לטעום שלא חסר משהו ואז למזוג לתבנית פיירקס עד טיפה מעל הגובה של הכל.
- לכסות היטב בנייר כסף ולהעביר לתנור על 200 מעלות במשך שעה ועשרים דקות בערך .
- להוריד את הנייר כסף ולהעביר למצב טורבו בערך 15-20 דקות שיצמצמו הנוזלים ויקבל שיזוף.

מקור: איילת ממן
להשאיר תגובה