הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון מפרום אפוי קל להכנה בלי טיגון

מתכון מפרום

קבלו מתכון להכנת מפרום נהדר קל להכנה בלי טיגון.

מפרום אפוי בתנור מתפוחי אדמה ובשר בקר טחון ועסיסי.

מתכון מפרום
צילום: איילת ממן
מתכון מפרום

מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז

הדפסה
תבשיל נוסטלגי ומנחם במתכון ברור
של: איילת ממן

ציוד

  • תבנית פיירקס

מרכיבים

  • 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון
  • 1 בצל
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • שמן
  • סודה שתייה קלה
  • מלח ופלפל שחור גרוס מעט
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • מעט אבקת מרק עוף
  • 3 תפוחי אדמה
  • כורכום
  • 1 כוס אורז
  • 4 עגבניות מגורדות
  • 1 רסק עגבניות קטן

שלבי הכנה

  • נכניס לקערה 400-500 גרם בשר בקר צלעות טחון, 1 בצל קצוץ דק דק, חופן פטרוזיליה קצוצה דק, שלוק שמן, 1-2 שלוק סודה (שתייה קלה) מלח ופלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כמון ומעט אבקת מרק עוף.
  • ללוש היטב עם היד, לחתוך 3 תפוחי אדמה בינוני לפרוסות של ס"מ ולתבל במעט שמן, מעט כורכום ומלח.
  • לסדר מסביב בתבנית פיירקס בשר ותפוחי אדמה לפי התמונה.
  • נוסיף לבשר שנשאר כוס אורז לא מבושל. אפשר לשים אורז עגול ולערבב היטב ולשים במרכז התבנית.
  • נמזוג לסיר קטן מעט שמן זית ונוסיף 4 עגבניות מגורדות, 1 רסק עגבניות קטן, מלח ופלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון, אבקת מרק עוף.
  • לערבב היטב ונוסיף מים שיהיה הרבה רוטב.
  • לטעום שלא חסר משהו ואז למזוג לתבנית פיירקס עד טיפה מעל הגובה של הכל.
  • לכסות היטב בנייר כסף ולהעביר לתנור על 200 מעלות במשך שעה ועשרים דקות בערך .
  • להוריד את הנייר כסף ולהעביר למצב טורבו בערך 15-20 דקות שיצמצמו הנוזלים ויקבל שיזוף.
מתכון מפרום
צילום: איילת ממן

מקור: איילת ממן