מתכון קל ומהיר: מאפינס שוקולד נדירים שמכינים בלי להוסיף סוכר לבן ולא מכילים קמח בכלל. מאפינס ללא גלוטן שבכל זאת מקבלים טעם עשיר ומרקם עסיסי. אוהבים מתוק במיוחד? תכפילו את הסילאן או תוסיפו גם תחליף סוכר. יאמייי!!
מאפינס שוקולד בריאים לילדים
ללא סוכר לבן וללא קמח. כל המשפחה תתאהב!
ציוד
- תבנית שקעים (8 מאפינס או 16 מיני מאפינס)
מרכיבים
- 2 ביצים
- ¾ כוס טחינה משומשום מלא
- ½ כוס חמאת שקדים
- ½ כוס סילאן
- 3 כפות אבקת קקאו איכותי
- 1 כף אבקת אפייה
שלבי הכנה
- מחממים את תנור מראש ל-180 מעלות.
- טורפים את הביצים במטרפה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים טוב טוב עד שנוצרת עיסה בצקית.
- מוסיפים את חמאת השקדים, הסילאן, הקקאו ואבקת האפייה ונערבב היטב.
- משמנים תבנית שקעים (8 מאפינס או 16 מיני מאפינס), ושופכים את הבלילה
- מכניסים לאפייה רגילה על 180 מעלות למשך 15 דקות בערך.
טיפ: ניתן להחליף את חמאת השקדים בשקדים טחונים.
מקור: מאפינס שוקולד – Best המרכז לאורח חיים בריא
להשאיר תגובה