מתכון לשקשוקה

שקשוקה, מתכון ישראלי אהוב על רבים. מי מאיתנו לא נהנה משקשוקה חמה עם חלה טרייה או פיתה טעימה? אחלוק איתכם כאן כמה רעיונות של מתכון לשקשוקה מנצחת וקלה להכנה.

 

זמן הכנה: כ-25 דקות סה”כ

מתכון לשקשוקה- חומרים

4 ביצים

בצל בינוני

כף אחת של רסק עגבניות. מומלץ להשתמש ברסק כמו הרסק הזה

4 עגבניות (טיפ: מומלץ מאד להשתמש בעגבניות רכות)

גמבה קטנה או חצי גמבה

3 שיני שום 

מלח, פלפל, פפריקה

 

מתכון לשקשוקה: השלבים

 

1. קוצצים את הבצל

2. חתוכים את העגבניות לקוביות

3. כותשים את שיני השום

4. חותכים את הגמבה לקוביות

5. במחבת חמה עם שמן מטגנים את הבצל

6. מוסיפים את הירקות ומטגנים

7. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה

8. מכסים ונותנים להתבשל מספר דקות לריכוך

9. מוסיפים את הרסק ומערבבים

10. לאחר כמה דקות מוסיפים פנימה את הביצים ומבשלים עד להכנה מלאה לטעמכם

11. מגישים עם חלה טרייה ורכה, או פיתות, לצד טחינה גולמית

 

 

בתאבון!

 

למי שאוהב חצילים – ניתן להוסיף חציל חתוך לקוביות בשלב טיגון הבצל.

 

טיפ נוסף: אם אתם מחפשים מתכון לשקשוקה חריפה ניתן כמובן להוסיף גם פלפל חריף או פפריקה חריפה בזמן הבישול.

עוד מתכון לשקשוקה טעימה הוא שקשוקה ירוקה:

במקום עגבניות משתמשים בעלי תרד, עלי מנגולד, החלק הלבן של כרשה, בצל ירוק קצוץ גס וגבינה בולגרית. את הגבינה נוסיף לפני הוספת הביצים. מדובר בטוויסט מעניין למאכל האהוב ואפשרות מעולה לגוון.

 

מתכון לשקשוקה