משכון של קציצות מטוגנות שנראות בול כמו פלאפל, ממות ביופיין, והילדים יעופו עליהן.
הקציצות טעימות ביותר גם כשהן קרות, ומעולות כשהן חמות, מושלמות להקפאה ולחימום במיקרו או בתנור בכל פעם שרוצים.
מתכון לקציצות מטוגנות מעוף עסיסי
עשויות מעוף עסיסי במרקם רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ.
ציוד
- סיר טיגון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½1 קילו בשר עוף טחון חצי עוף וחצי הודו
- 1 בצל מקולף
- 2 שיני שום מקולפים
- 1 תפוח אדמה מקולף
- 1 ביצה
- ⅓ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 קישוא מגורד על פומפייה גסה
- 1 גזר מקולף מגורד על פומפייה גסה
- ⅓ כוס פירורי לחם כוסמין
- 1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק איכותית
- ¼ כפית פלפל שחור
שלבי הכנה
- נטחן במטחנת בשר את העוף, הבצל, השום ותפוחי האדמה ומניחים בקערה.
- נוסיף את הביצה, פטרוזיליה, קישוא, גזר, פירורי לחם, פפריקה, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור.
- נערבב עם הידיים עד לבלילה יציבה וכדי שהקציצות לא תהיינה רטובות. אם הן קצת רטובות ולחות להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם,
- ניצור קציצות עגולות כמו כדורי פלאפל, מכינים סיר קטן עם רשת ושמן עמוק.
- נטגן מכל הצדדים כמה דקות. מניחים על נייר סופג ומעבירים לקופסא.
מקור: צביה אורן
למה נראה שהקציצות מצופות פרופיל לחם.
זה לא רשום במתכון
היי יעקב,
שים לב שברשימת המצרכים מופיע ⅓ כוס פירורי לחם כוסמין.
בהצלחה 🙂