מתכון להכנת קיש פטריות מאפה שחום וטעים בטירוף.
הכנה פשוטה וקלה, חומרים מצוינים, וקיבלתם מנה מושלמת לכל אירוח חגיגי.
מתכון לקיש פטריות פשוט וקל
מושלם לכל אירוח חגיגי טעים ומרשים
ציוד
- תבנית בקוטר 24-26
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 150 גרם נטורינה קרה/ קוביות
- ¼ כוס מים קרים
- 1 כפית אבקת אפיה
לירקות:
- 1 בצל גדול
- סלסלת פטריות או יותר אפשר להחליף בכל ירק שרוצים – ברוקולי, כרובית, רצועות גמבה, בטטה דקה, תרד, וכו’
- 2 שיני שום
לרוטב:
- 3 ביצים
- 1 גביע שמנת מתוקה או צמחית לפרווה 250 מ”ל
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אגוז מוסקט
לפיזור למעלה:
- גבינה צהובה מגורדת
שלבי הכנה
- נכניס למעבד מזון את כל חומרי הבצק עד קבלת תערובת אחידה, ולשמור בינתיים במקרר
- נטגן את הבצל, נוסיף את השום והפטריות עד להשחמה יפה.
- נערבב יחד את כל חומרי הרוטב.
- נוציא את הבצק, לחורר מעט, להדק לתבנית עגולה 24-26 קוטר.
- לאפות 15 דקות על 180 מעלות.
- נוסיף את התערובת הפטריות והבצל.
- נשטח מעט, לצקת את הרוטב ולהוסיף גבינה צהובה מגורדת.
- לאפות בתנור 25-30 דקות בחום 180.
הערות וטיפים
אפשר – ומומלץ להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא, ואפשר לגמרי לאכול גם קר!
להשאיר תגובה