קבלו מתכון פשוט וטעים של צלי בשר עם פטריות – מתכון לצלי בקר שהוא פשוט מעדן.
מנה שחייבת להיות על שולחן השבת, אפשר כמובן להוסיף גם ערמונים וזה אפילו כמובן עוד יותר משגע.
מתכון לצלי בקר עם פטריות
קבלו מתכון פשוט וטעים של צלי בשר עם פטריות – מתכון לצלי בקר שהוא פשוט מעדן.
ציוד
- סיר לחץ
מרכיבים
- 1 נתח בשר מס' 5 צלי כתף
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון 800 גרם סה”כ, אפשר להוסיף גם ערמונים
- 1 בצל גדול
- 6 שיני שום
- 1 שקית רוטב צלי אוסם 22 גרם
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ כף מרק עוף
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- ½ כפית כורכום
- 3-4 עלי דפנה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- 3-4 פלפל צ’ילי יבש חריף סודניה
- ½ 1 כוסות מים חמים
- 1 חופן כוסברה קצוצה
שלבי הכנה
- בסיר לחץ לבשל את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר – 40 דקות.
- לקרר את הבשר היטב – מועדף לשים לילה במקרר ורק למחרת נחתוך לפרוסות.
- לטגן בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
- להוסיף ולטגן את השום חתוך לפרוסות דקות לכמה שניות ממש.
- להנמיך את האש ונוסיף לסיר את התבלינים – פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף, – ולהמשיך בערבוב.
- לערבב את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים – ונוסיף לסיר.
- להוסיף את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה.
- את פרוסות הבשר להניח בתוך הסיר, ולפזר מעל את הפטריות.
- להוסיף עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט. אחרי זאת נכסה את הסיר ולהביא לרתיחה.
- לתקן את הרוטב אם צריך ובודקים לפי הטעם.
- להנמיך את הלהבה ולמשיך לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך, מידי פעם רצוי לנער את הסיר.
- בדיוק 2 דקות קודם סיום הבישול, לפזר כוסברה קצוצה ונכבה את האש.
מקור: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה