מתכון להכנת פנקייק ללא גלוטן טעים במיוחד.
מערבבים קמח, סוכר ווניל ריחני, מטגנים קלות וזהו!
מתכון לפנקייק ללא גלוטן מלא במתיקות
רק 5 דקות הכנה והמון אהבה.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת
מרכיבים
לטיגון:
- חמאה / שמן מה שאוהבים
לפנקייק:
- 1 כוס קמח נטול גלוטן או 1 כוס קמח כוסמת או 1/2 כוס קמח טפיוקה + 1/2 כוס קמח אורז
- 2 כפיות אבקת אפייה שקיק של 10 גרם
- 3 כפות סוכר
- קורט מלח 1/4 כפית
- 1 ביצה טרופה
- ¾ כוס חלב / חלב סויה / חלב קוקוס / חלב אורז מה שאוהבים
- 30-40 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית גרדת לימון
להגשה:
- אבקת סוכר סירופ מייפל, סירופ שוקולד, דבש, סילאן, פירות חתוכים
שלבי הכנה
- בקערה גדולה להכניס את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, קורט מלח ולערבב היטב.
- להוסיף את יתר המרכיבים (ביצה, חלב, חמאה מומסת, תמצית וניל וגרדת לימון) .
- לערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לחמם מחבת מרוחה בחמאה או בשמן על להבה בינונית-גבוהה.
- כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה בעזרת מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שתיים, עד שרואים שמופיעות בועות על פני הפנקייקס והצד התחתון מזהיב.
- להפוך את הפנקייקס ולטגן עוד דקה עד שהצד השני מזהיב, ככה מכינים את כל הבלילה.
- זורים אבקת סוכר ומגישים עם מה שאוהבים.
מקור: סבתא לאה
להשאיר תגובה