הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לפלפל ממולא עסיסי בתנור

מתכון פלפל ממולא

מתכון של פלפל ממולא בשר בטעם מדהים שבא ישר מן האגדות!

מנה חמה טעימה וביתית מורכבת מפלפלים הממולאים בבשר טחון עסיסי.

מתכון פלפל ממולא

מתכון לפלפל ממולא עסיסי בתנור

הדפסה
מנה חמה ביתית שמבושלת עם המון אהבה
של: איילה מרציאנו

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • סיר רחב

מרכיבים

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • שמיר מעט
  • מלח קורט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט
  • 1 קורט קינמון
  • 1 כף סילאן
  • ½1 כוסות אורז

לרוטב:

  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 8 כפות רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סילאן
  • קינמון מעט
  • פלפל שחור מעט
  • 1 חופן שמיר
  • 8 גמבות

שלבי הכנה

להכנת המילוי:

  • לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה.
  • להוסיף חצי קילו בשר טחון ולמעוך תוך כדי טיגון.
  • לתבל בחופן כוסברה ופטרוזיליה, שמיר קצוץ, מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה, חצי כפית כמון, חצי כפית בהרט, קור קינמון, כף סילאן, כוס וחצי אורז, לערבב היטב לסגור ולצנן.

להכנת הרוטב:

  • לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה.
  • להוסיף 2 שיני שום כתוש, 8 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים.
  • לתבל בכף מרק עוף כף פפריקה מתוקה, כפית סילאן, מעט מאוד קינמון ופלפל שחור.
  • לערבב היטב ולהמשיך לבשל 25 דקות לצמצום הרוטב ונוסיף חופן שמיר.
  • להוציא את הזנבות מ 8 גמבות אדומות ונשטוף היטב.
  • למלא את הגמבות עד הסוף בלי לדחוס מהבשר.
  • לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ליצוק מעל את הרוטב ולכסות בנייר כסף מחורר מעט.
  • נכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  • להוציא את הנייר כסף וניתן השחמה נוספת של 10 דקות.
מתכון פלפל ממולא
צילום: איילה מרציאנו

מקור: מתכון לפלפל ממולא מאת: איילה מרציאנו