מתכון פלאפל קל ופשוט להכנה עם שפע של ירק ומגוון תבלינים לשדרוג הטעם ברמות.
אז למה אתם מחכים? תתחילו לטחון ולטגן לקבלת פלאפל ביתי טעים שאי אפשר לוותר עליו.
מתכון לפלאפל ביתי
מתכון מנצח של פלאפל ביתי הכי קל וטעים שיש!
ציוד
- מטחנת בשר / מעבד מזון
- סיר טיגון
מרכיבים
- 500 גרם חומוס יבש שעבר השרייה של לילה
- 1 חבילה כוסברה ללא הגבעולים הגסים
- 1 חבילה חבילת פטרוזיליה
- 1-2 פלפל ירוק חריף
- 6 שיני שום
- 1 גמבה
- 1 בצל גדול
- 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- ½1 כפיות כמון אפשרי להוסיף או להפחית לפי הטעם
- ½1 כפיות מלח
- 1 כפית סודה לשתיה
- מעט פלפל שחור
שלבי הכנה
- עדיף לטחון הכל במטחנת בשר, אם אין נטחן את הירק קודם במעבד מזון, נוסיף את החומוס והתבלינים ונטחן בפולסים ומידי פעם נערבב עם כף כדי שיהיה אחיד – הרעיון הוא לטחון לעיסה מעט גסה ולא למרקם משחתי.
- לשים במקרר למנוחה של שעה.
- ליצור כדורים ונטגן בשמן עמוק.
הערות וטיפים
- לטעום את העיסה לאחר הטחינה ונתקן תיבול במידת הצורך.
- העיסה צריכה להיות רטובה (לא נוזלית!!)
- להוציא את הכדורים למסננת ולא לנייר מגבת! ולאכול אותם בסמוך לטיגון.
- להכין את כל התוספות ורק לבסוף לטגן את הכדורים.
מקור : Sari Brows Sternberg
נראה מעולה, בתבלינים אפשר להוסיף חצי כפית זרעי כוסברה טחונים ממש משדרג.