לקבלת פיתות ביתיות זהובות ומושלמות, כדאי לפעמים להשקיע.
קבלו מתכון לפיתה מושלמת שתמיד יוצאת רכה, טרייה, ותפוחה.




מתכון לפיתה מושלמת
רכה וטריה עם טעם משגע
ציוד
- סיר גריל חשמלי
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
שלבי הכנה
- נלוש את כל המרכיבים יחד היטב עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
- נתפיח את הבצק למשך שעה.
- נחלק את הבצק לכדורים, בערך 20 כדור, ואז נותנים להם מנוחה של 20 דקות.
- נרדד לעיגולים ואז שוב נותנים מנוחה של חצי שעה בערך.
- נכניס לסיר גריל על אש נמוכה עד שמוכן.

מקור: מתכון פיתה מושלמת – אהובה בן יוסף
3 כוסות מים על קילו קמח, יוצא בצק מאוד דביק
היי אילנית,
ייתכן שבעלת המתכון השתמשה בכוס לשתייה קרה. בכל מקרה, עדיף תמיד להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשהבצק לח מספיק.
אם הבצק דביק מדי, מוסיפים כף קמח וממשיכים לעבד עד שהוא נעשה נעים וגמיש.
בהצלחה!
סבתא שלי היתה אומרת: מה כמה, כמה שתופס. כותבת המתכון לא רושמת גרם או מ"ל וזה מוזר וחבל.
היי איציק,
נשמח לעזור:
1 קילו קמח
10 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
45 מ"ל שמן
15 גרם מלח
540 מ"ל מים – להוסיף בהדרגה ולעצור כשהבצק נוח
בהצלחה!
כמה מים ? מה זה 3 כוסות ?
תודה
שאלה:
אם אין לי סיר חשמלי?
תודה
מה זה ?? לסיר גריל על אש נמוכה עד שמוכן.
היי דידי,
אפשר גם במחבת רגילה, לא חייב בסיר גריל.
בהצלחה!
תודה על עדכון הכמויות.
בשמחה!