מתכון לפיצה ביתית

מי מאיתנו לא אוהב פיצה? היא השילוב המושלם בין בצק גבינה ושלל תוספות. אבל, פיצה ביתית היא אפילו מיוחדת יותר מהפיצות שאפשר להזמין, במיוחד בזכות הבצק והאפשרות לבחור את סוג וכמות התוספות ואפילו החוויה שבהכנה. אז לפניכם מתכון לפיצה ביתית שאהבנו במיוחד:

 

זמן הכנה: שעתיים וחצי סה”כ (שעתיים הכנה וחצי שעה אפייה)

 

חומרים לבצק


מתכון לפיצה ביתית – חומרים לבצק פיצה
1.5 כוסות מים חמימים (כ-40 מעלות)
חבילה אחת (2.25 כפות) שמרים יבשים
3.75 כוסות קמח לבן
2 כפות שמן זית (אם אופים בתנור הפועל על הסקת עץ – לא להשתמש בשמן)
2 כפיות מלח
כפית סוכר

 

חומרים לפיצה
 
רוטב עגבניות

מוצרלה מגורדת
מוצרלה רכה (כדורים)
פרמזן מגורד
גבינת פטה
גמבה פרוסה דק
זיתים שחורים פרוסים
בזילקיום טרי
אורוגולה טרייה
רוטב פסטו

 

טיפ: כדאי להיעזר במשטח סיליקון להכנה

 

מתכון לפיצה ביתית: אופן ההכנה
 
 

1. בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים כ-5 דקות (באמצעות וו לישה).

2. מוסיפים את המלח ומערבבים דקה נוספת.

3.מוסיפים שמן זית ומערבבים שתי דקות נוספות.

4. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את גודלו.

5. מחלקים לכדורים בגודל הרצוי ומניחים להתפחה כחצי שעה נוספת.

6. מרדדים כל כדור לבצק שטוח.

7. מורחים רוטב עגבניות, פסטו ומפזרים את שאר התוספות בהתאם.

8. אופים כ-10 דקות על 200 מעלות עד לקבלת גוון זהב לבצק.

 

 

בתאבון!

 

תוכלו להיעזר במדריך המרת המידות והכמויות

מתכון לפיצה ביתית