קבלו מתכון של עוגת שמרים שמכינים בקלות ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה! עוגה מטריפה, במרקם משגע וטעם חלומי ועשיר בשוקולד!
מתכון שמכינים בשיא בקלות ומתקבל עוגת שמרים שוקולד הכי מפנקת שיש! עוגה טעימה כזו לא מצאו אפילו במאפיות.
מתכון לעוגת שמרים בקלי קלות (סרטון)
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 200 גרם מרגרינה נטורינה
- 1 כוס מים רותחים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים מהברז
- ¾ כוס סוכר
- 1 קילו קמח
- 1 כף תמצית וניל
- שוקולד נוטלה
- אגוזי מלך
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- מיץ מלימון מעט
שלבי הכנה
- נשים בצלחת את נטורינה ומכניסים למיקרו ל-30 שניות.
- לקערת המיקסר נוסיף את השמרים, כוס מים, קילו קמח, סוכר, תמצית וניל, ואת הנטורינה הנמסה שערבבנו עם כוס מים רותחים ושני חלמונים.
- נערב עד לקבלת בצק אחיד.
- נשים את הבצק לתפיחה ומעליו שקית ניילון עם מגבת יבשה.
- לאחר מכן נחלק את הבצק ל-8 חלקים, מרדדים ופותחים לעלה.
- נמרח שוקולד נוטלה בנדיבות, ואז מגלגלים ושמים בצד.
- נרדד עוד עלה ומורחים נוטלה, ואז מניחים מעל החלק הראשון וקולעים כמו בסרטון. מסדרים בתבנית.
- להכנת הסירופ:
- בסיר נשים ¾ כוס סוכר, ¾ כוס מים, ומעט מיץ מלימון שסוחטים.
- נבשל על האש למשך 10-15 דקות.
- נמרח את העוגות בביצה, ואז נכניס לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20-30 דקות בערך.
- נמרח בסירופ סוכר מעל.
מקור: עוגת שמרים – שרה בן ניסן.
מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה בפייסבוק.
תמיד עוגות שמרים יוצאות לי שרופות מבחוץ ולא אפויות מבפנים.
איך מכינים עוגת שמרים שיוצאת טוב?
היי לואי,
האם אפית בטורבו או באפייה רגילה? כמה מעלות? האם התבנית הייתה באמצע?
נשמח לתגובתך!