הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לעוגיות שושנים (+טיפים להצלחה)

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון מושלם של עוגיות שושנים טעימות בהכנה פשוטה.

הכנה קלה עם בצק שתענוג לעבוד אתו ואפשר להכין אותן גם בגרסת פרווה.

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגיות שושנים (+טיפים להצלחה)

הדפסה
מתוק, נימוח, נמס בפה ומושלם עם כוס קפה
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 שקית אבקת סוכר לפיזור מעל 10 גרם

בצק

  • 200 גרם חמאה או נטורינה או מחמאה לפרווה קרה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כוסות קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל או 3/4 כוס מיץ תפוזים לפרווה

מלית

  • 3 חלבונים
  • 1 כפית חומץ או חצי כפית מלח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט וניל 80 גרם

שלבי הכנה

לבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים חמאה, קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
  • לעבד במיקסר עד שהבצק נהיה פרורים גדולים והחמאה ללא גושים.
  • להוסיף 3 חלמונים וגביע שמנת חמוצה או מיץ תפוזים ולעבד עד שנהיה בצק – לא להיבהל הבצק רך מאוד.
  • להוציא אותו מהמיקסר, להניח על ניילון נצמד, לקמח, לעטוף ולהכניס למקרר לשעה או לילה אפילו.

למלית:

  • להקציף במהירות גבוהה את 3 החלבונים עם כפית חומץ או חצי כפית מלח עד שנהיה בועות.
  • להוסיף חצי כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ואז להוסיף חבילה אינסטנט וניל ולהקציף לקצף נוקשה.

המשך הכנה:

  • להוציא את הבצק, לחלק לשניים וחצי אחד לשמור במקרר.
  • לפזר קמח בנדיבות על נייר אפייה או משטח סיליקון, לקמח גם את הבצק ולרדד ולבדוק שלא דבוק לתחתית.
  • לחתוך שוליים שיהיה מרובע ישר, לשים מקצף הביצים ולמרוח על הכל.
  • עם גלגלת פיצה לחתוך רצועות. לגלגל כל רצועה ולהניח בתבנית עם מרווחים.
  • לאפות 175 מעלות עד הזהבה בערך חצי שעה.
  • אותו דבר לעשות עם הבצק השני.
  • לחכות שמתקרר ולפזר אבקת סוכר מעל.
מתכון לעוגיות שושנים
צילום: מלי מאירוב

מקור: מתכון לעוגיות שושנים – מלי מאירוב
מוזמנים לעקוב בקבוצתה – לאפות ולבשל עם מלי מאירוב