מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס



עוגיות שוקולד צ’יפס הן עוגיות קלאסיות ואהובות על כולם, ילדים ומבוגרים כאחד. ההכנה שלהם נחשבת לקלה יחסית ומדובר במתכון שכיף להכין יחד עם הילדים.  רבים מאיתנו ניסו כמה וכמה מתכונים עד שמצאו לבסוף מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס שבאמת עובד. אשמח לשתף איתכם את המתכון האהוב עליי:

זמן הכנה: כ – 30 דקות

כמות מנות: כ – 25 עוגיות

 

חומרים

3 כוסות קמח (380 גרם)
כפית סודה
כפית מלח
230 גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר (250 גרם)
2 כפיות וניל
2 ביצים בגודל לארג’ (כדאי להוציא מראש מהקרר ולהשתמש בטמפרטורת החדר)
2 כוסות שוקולד צ’יפס (340 גרם)

 

מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס: אופן ההכנה
 

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים נייר אפייה בתבנית.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, סודה והמלח.

4. בקערת המיקסר מערבבים את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר חום עד לקבלת מרקם חלק, במשך כ-2 דקות.

5. מוסיפים את הוניל והביצים.

6. מוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח-סודה-מלח תוך ערבוב.

7. מוסיפים את שבבי השוקולד תוך כדי ערבוב עדין.

8. אם מתאפשר, אך לא חובה, כדאי לשמור את הבצק בניילון נצמד במקרר למשך כ-24 שעות (אך לא יותר מזה), לקבלת בצק טעים ועבה יותר. לפני ההכנה כדאי לתת לבצק לחזור לטמפרטורת החדר.

9. מחלקים את הבצק לכדורים גדולים, ומניחים על משטח האפייה.

10. אופים במשך 12-15 דקות, עד לקבלת צבע מוזהב.

11. מאפשרים לעוגיות להתקרר במשך כ-5 דקות.

את העוגיות ניתן לשמור במשך 5 ימים בקופסא אטומה, כמו למשל קופסא מהסוג הזה.

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס

מחפשים לשפר את כישורי הבישול שלכם? קראו על 10 טעויות נפוצות בבישול שכולנו עושים