מתכון מנצח לעוגיות אוזני המן מטריפות, שנשארות מושלמות באפייה ולא נפתחות! העוגיות הכי פורימיות שיש, במילוי מפנק ואפשר גם להכין פרווה או למלא בכל מילוי שרוצים! איך שלא תכינו, הבצק נוח לעבודה וצורת העוגיות נשמרת באפייה!

עוגיות אוזני המן שלא נפתחות
מתכון קל ומהיר להכנת עוגיות אוזני המן מושלמות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה – לשים לב שהחמאה לא מומסת!
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה לארג'
- 350 גרם קמח רגיל מנופה
- ½ כפית בלבד של אבקת אפייה
למילוי:
- כל ממרח שאוהבים – נוטלה/שחר/ממרח תמרים
מצרכים למלית פרג:
- ½ 1 כוסות פרג טחון טרי בלבד
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 25 גרם חמאה
- ½ כוס שקדים טחונים לאבקה
- 1 כף דבש
שלבי הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר במשך דקה.
- מוסיפים וניל וביצה וממשיכים להקרים.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד שנוצר בצק. לא יותר מדקה.
- ניתן לעבוד עם הבצק ישר אבל אם הוא רך מדי.
- נקרר את הבצק במשך חצי שעה במקרר.
- מרדדים דק (חשוב) וקורצים עיגולים. ממלאים בממרח וסוגרים לצורת אזן המן.
- אופים ב־180 מעלות במשך 12-14 דקות.
מלית פרג:
- מרתיחים חלב, סוכר, חמאה ודבש, מוסיפים פרג ושקדים טחונים ומצננים היטב.
הערות וטיפים


מקור: Sivan Zror
מוזמנים גם לבקר בדף: אפייה עם סיוי
להשאיר תגובה