מתכון להכנת מרק אפונה משגע מעדן מהמם בטעמו וביופיו.
בניחוחות משגעים של חלב קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה.



מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר
מתכון למרק מנחם כנה קלה
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 2 כוסות אפונה יבשה ירוקה או צהובה מבושלת
- 1 כוס קוביות קישואים עדיף עגולים וארוכים
- ⅓ בצל
- 4-5 שיני שום טרי
- 1 כף זרעי צ'יה
- 4-5 כוסות חלב קוקוס
- 1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח ים
- פלפל אדום חריף
שלבי הכנה
- נשרה את האפונה היבשה בהרבה מים לפחות 6 שעות או למשך הלילה.
- נבשל עד שמתרככת ונוסיף קוביות קישואים ובצל.
- נבשל עד שמתרכך ונעביר לבלנדר עם יתר המצרכים.
- נרסק למרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה ושום ולהמשיך לעבד בבלנדר עד שהמרקם אחיד.
- נקשט מעל בפטרוזיליה קצוצה טרייה.
הערות וטיפים
- את האפונה יש להשרות מספר שעות בהרבה מים מה שמקצר מאוד את משך הבישול.
- משך בישול האפונה הוא פונקציה של טעם אישי – יותר או פחות זמן בישול יתנו לנו מרקמים שונים – אפונה במרקם אל דנטה או אפונה רכה מאוד עד כדי נימוחות.

מקור: מתכון למרק אפונה משגע – אתי שחר
להשאיר תגובה