לחם כפרי מושלם בלי קיפולים, בלי סיבוכים וכמעט בלי שמרים.
מאפה קריספי מבחוץ ורך ועשיר מבפנים, קל להכנה וטעים אש.
מתכון ללחם כפרי מושלם
מבצק בלי קיפולים, בלי סיבוכים
ציוד
- סיר יציקה או סיר נירוסטה חסין לחום ללא ידיות פלסטיק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 3 כוסות קמח לחם
- 2 כפיות מלח
- ½ כפית שמרים יבשים
- ½1 כוס מים פושרים
- מעט סולת
שלבי הכנה
- להוסיף לקערה את קמח הלחם, המלח השמרים היבשים והמים. נערבב הכל למסה אחידה ונכסה בניילון נצמד.
- להניח במקום נעים 10 שעות, ולכן מומלץ לערבב בבוקר ולאפות לקראת הערב.
- לאחר עשר שעות, נשפוך על משטח מקומח מאוד את הבצק, נעצב לכיכר יפה ונכסה את הקערה. ניתן מנוחה להתפחה 35-40 דקות.
- לחמם סיר יציקה ריק בתנור על חום של 230 מעלות למשך 45 דקות.
- עכשיו ניקח נייר אפייה ונפזר מעל מעט סולת ונניח את הכיכר מעל.
- לאחר שחיממנו תנור עם הסיר נוציא אותו בזהירות בעזרת כפפות. נניח את הכיכר בפנים יחד עם נייר האפייה עם הסולת.
- לחרוץ עם סכין חדה או להב לאורך הכיכר, נסגור עם מכסה הסיר ונכניס לתנור. לאפייה של 30 דקות.
- לאחר מכן נוריד מכסה ונמשיך לאפות 15 דקות.
מקור: שולי אסולין
להשאיר תגובה