הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון ללחם כפרי מושלם

מתכון לחם כפרי

לחם כפרי מושלם בלי קיפולים, בלי סיבוכים וכמעט בלי שמרים.

מאפה קריספי מבחוץ ורך ועשיר מבפנים, קל להכנה וטעים אש.

מתכון לחם כפרי

מתכון ללחם כפרי מושלם

הדפסה
מבצק בלי קיפולים, בלי סיבוכים
של: שולי אסולין

ציוד

  • סיר יציקה או סיר נירוסטה חסין לחום ללא ידיות פלסטיק
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית שמרים יבשים
  • ½1 כוס מים פושרים
  • מעט סולת

שלבי הכנה

  • להוסיף לקערה את קמח הלחם, המלח השמרים היבשים והמים. נערבב הכל למסה אחידה ונכסה בניילון נצמד.
  • להניח במקום נעים 10 שעות, ולכן מומלץ לערבב בבוקר ולאפות לקראת הערב.
  • לאחר עשר שעות, נשפוך על משטח מקומח מאוד את הבצק, נעצב לכיכר יפה ונכסה את הקערה. ניתן מנוחה להתפחה 35-40 דקות.
  • לחמם סיר יציקה ריק בתנור על חום של 230 מעלות למשך 45 דקות.
  • עכשיו ניקח נייר אפייה ונפזר מעל מעט סולת ונניח את הכיכר מעל.
  • לאחר שחיממנו תנור עם הסיר נוציא אותו בזהירות בעזרת כפפות. נניח את הכיכר בפנים יחד עם נייר האפייה עם הסולת.
  • לחרוץ עם סכין חדה או להב לאורך הכיכר, נסגור עם מכסה הסיר ונכניס לתנור. לאפייה של 30 דקות.
  • לאחר מכן נוריד מכסה ונמשיך לאפות 15 דקות.
מתכון לחם כפרי
צילום: שולי אסולין

מקור:  שולי אסולין