מתכון לחרוסת אמיתית, בנוסח כורדי וכמו שהסבתות מכינות! חרוסת טעימה וממכרת, שתשתלט על שולחן החג בסדר פסח ולא תוכלו להפסיק לאכול ממנה גם אחרי סדר פסח! מתכון קל שמכינים בכלום זמן עד שזה ייראה כאילו הופיעה מעצמה!
מתכון לחרוסת אמיתית
חרוסת משגעת וטעימה ב־2 רכיבים בלבד
מרכיבים
- 1 צנצנת סילאן טבעי
- 100 גרם אגוזי מלך גרוסים או בוטנים גרוסים
שלבי הכנה
- יוצקים סילאן לקערה לפי הכמות הרצויה, מוסיפים אגוזים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירה / או בוטנים גרוסים ) ומערבבים.
- מאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד
חרוסת של היהודים בכורדיסטן
- כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת:
- בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים, סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה. הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.
הערות וטיפים
החרוסת נשארת בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.
מקור: Ariella Goldman
להשאיר תגובה