קבלו מתכון להכנת לחמניות רכות וספוגיות.
הכנה מבצק נוח וכיפי לעבודה לפי מתכון ברור ומפורט.

לחמניות רכות וספוגיות
מתכון מעולה וקל להכנת לחמניות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים חמימים + ½ כוס לספייר רק אם יש צורך.
- 1 כפית גדושה מלח
למריחה:
- חלמון ביצה + כפית שמן לטבעונים יש תחליף בהמשך
שלבי הכנה
- לערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר.
- להוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
- להוסיף את השמן והמלח.
- להמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. וללוש בערך 10 דקות.
- לכסות את הקערה בשקית ניילון גדולה.
- לכסות במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
- להפוך את הקערה על משטח עבודה. לא להוריד נפח.
- בעדינות בעזרת הידיים ליצור צורה של נקניק. לא ללחוץ על הבצק.
- בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) לפרוס לפרוסות.
- לסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
- לעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
- לסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה.
- למרוח בתערובת הביצה ולפזר שומשום.
- לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים.
- להתפיח עוד 20 דקות.
- להכניס לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ולאפות במשך 15 דקות בערך.

מקור: סביל סחר
להשאיר תגובה