הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לחמניות רכות וספוגיות 

מתכון לחמניות

קבלו מתכון להכנת לחמניות רכות וספוגיות.

הכנה מבצק נוח וכיפי לעבודה לפי מתכון ברור ומפורט.

מתכון לחמניות

לחמניות רכות וספוגיות

הדפסה
מתכון מעולה וקל להכנת לחמניות
Servings 12 לחמניות
של: סביל סחר

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים חמימים + ½ כוס לספייר רק אם יש צורך.
  • 1 כפית גדושה מלח

למריחה:

  • חלמון ביצה + כפית שמן לטבעונים יש תחליף בהמשך

שלבי הכנה

  • לערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר.
  • להוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
  • להוסיף את השמן והמלח.
  • להמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. וללוש בערך 10 דקות.
  • לכסות את הקערה בשקית ניילון גדולה.
  • לכסות במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
  • להפוך את הקערה על משטח עבודה. לא להוריד נפח.
  • בעדינות בעזרת הידיים ליצור צורה של נקניק. לא ללחוץ על הבצק.
  • בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) לפרוס לפרוסות.
  • לסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
  • לעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
  • לסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה.
  • למרוח בתערובת הביצה ולפזר שומשום.
  • לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים.
  • להתפיח עוד 20 דקות.
  • להכניס לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ולאפות במשך 15 דקות בערך.
מתכון לחמניות
צילום: סביל סחר

מקור: סביל סחר