אין כמו לחמנייה רכה ומפנקת עם הסלטים של שבת או עם הרוטב העשיר של הדג. קבלו מתכון לחמניות רכות ומפנקות במיוחד לשבת ומושלבות לשילוב בכל ארוחה ועם כל סלט. מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין ולא משאיר סיבה למה לא!
מתכון לחמניות קל לשבת
מתכון לחמניות רכות ומפנקות שחייבים להכין לשבת
ציוד
- כוס חד פעמי חם ששווה לכוס מדידה
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 חלמונים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- שומשום
שלבי הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר קמח,שמרים יבשים וסוכר.
- מוסיפים 2 כוסות מים פושרים וחצי כוס שמן. לשים 3 דקות, מוסיפים כף מלח, ולשים עד קבלת בצק גמיש שמתנתק מהדפנות.
- אם צריך מוסיפים מים בטיפות ייתכן שנצטרך עוד מים, לשים בערך 10 דקות.
- עם יד משומנת מרימים את הבצק ומחלקים ל־15 חתיכות.
- מרדדים כל חתיכה על משטח טיפה משומן, מגלגלים לרולדה ומניחים על משטח טיפה מקומח.
- לאחר שעשינו רולדות מכל החתיכות נעשה נחש או נקניק ונאריך אותם עם 2 הידיים ונעצב לצורה הרצויה אפשר גם חלות ונניח על תבנית עם ניר אפיה.
- מכסים במגבת ונחכה שיכפילו את גודלן לי לקח 50 דקות.
- מחממים תנור ל־190 מעלות אפיה רגילה ללא טורבו ומניחים בתחתית התנור תבנית אינגליש עם 2 כוסות מים או קערה לתנור.
- מברישים את הלחמניות בעדינות ב 2 חלמונים מעורבבים עם כפית סוכר וחצי כפית מלח וכפית מים ונפזר שומשום ונכניס לתנור בערך 25 דקות.
הערות וטיפים
חשוב ביותר לא להתפיח את הבצק לאחר הלישה עד הכפלה, להתפיח רק 40 דקות, כדי שיהיה לו יותר מקום לתפוח לפני הכניסה לתנור ולא תהיה קריסה שתביא תוצאה של לחמניות קשות, לחלק לכדורים ולעצב להבריש במים ואז להתפיח שעה ורבע או עד שממש התחברו אחת לשנייה מהתפיחה. כדי להכין צורה כמו בתמונה – מרדדים עיגול קת לאורך מגלגלים לרולדה ורז מאריכים את הרולדה ועושים לולאה.
להשאיר תגובה