מתכון להכנת לחמניות על שיפוד אווריריות ורכות.
לחמניות שמלפפים על שיפוד ואופים מכל הלב.



לחמניות על שיפוד מפתיעות ומרשימות
מומלץ להכפיל כמויות מתחסל במהירות!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- שיפודים
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½2 כוסות קמח
- ½ כף שמרים יבשים / ⅓ שקית שמרים טריים
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס מים חמימים
- 1 כף סוכר
- ½ כף מלח
- 1 ביצה
- שומשום לפיזור
שלבי הכנה
- נכניס למיקסר את את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, ואז שאר המצרכים.
- נפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ונלוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
- נתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- נחלק את הבצק ל-10 חלקים, כל חלק נרדד לאליפסה מאורכת.
- נגלגל לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים נגלגל עוד קצת ונאריך את הגליל ל-33 ס”מ.
- נלפף את הגליל על השיפוד ונתפיח כ-15 דקות.
- בינתיים נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נבריש עם ביצה ונפזר שומשום.
- נאפה למשך כ-20 דקות או עד שמזהיב.
- ניתן לשמור בהקפאה!

מקור: לחמניות על שיפוד מתכון מאת: Magi Akad
להשאיר תגובה