מתכון להכנה בקלות לחמניות כוסמין רכות טעימות ומופלאות, ולא פחות חשוב בריאות וטעימות בטירוף!
עם לחמניות כוסמין המנצחות האלו תוכלו להתענג ממש בתוך דקות על מאפה רך וטרי, אוורירי ובריא.
לחמניות כוסמין רכות ומופלאות
לחמניות בריאות וטעימות בהכנה קלה עם מרקם טרי ואוורירי
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח כוסמין לבן ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 3 כוסות מלאות של מים פושרים כוס חד פעמי קר
- ¼1 כפות מלח
- ¼ כוס שמן זית
שלבי הכנה
- לשים את הקמח בקערת המערבל עם השמרים, המלח והסוכר ונערבב. נוסיף בהדרגה את הנוזלים ונלוש היטב כ-10 דקות .
- לשמן קערה עם מכסה, נניח את הבצק ונשאיר להתפחה בחדר חשוך וחמים כ-40 דקות.
- לאחר 40 דקות ליצור כדורים, כשכל כדור שוקל 80 גרם, ונרדד ללחמניות.
- להכין תבניות בגט או תבניות רגילות. נכסה עם מפת ניילון חד פעמית משומנת וניתן מנוחה כשעה. בזמן ההתפחה נחמם תנור ל-200 מעלות.
- לקחת תבנית אחת עם מים ותבנית אחת עם שומשום. לטבול את הלחמנייה במים ואז בשומשום.
- להניח בתבנית עם נייר אפייה כך שהפתח של הלחמנייה יושב כלפי מטה כדי שלא יפתח במהלך האפייה.
- לאפות על 200 מעלות על גריל רגיל לרבע שעה, ואח”כ לסובב את התבנית ונשאיר בתנור לעוד רבע שעה במצב טורבו עד להשחמה.
- להוציא ולכסות עם מגבת לרבע שעה.
מקור: לחמניות כוסמין – איטל איטלי
גריל???או אפיה??
היי בטי,
לאפות על 200 מעלות על גריל רגיל לרבע שעה, ואח”כ לסובב את התבנית ונשאיר בתנור לעוד רבע שעה במצב טורבו עד להשחמה.
בהצלחה 🙂
כתבתם לרדד את הלחמיה ולשים עם פתח כלפי מטה. התכוונתם לרדד ולגלגל ?
היי אסנת,
נכון, מתנצלים על הבלבול.
בהצלחה!