הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לחם שום מנצח והכי טעים שיש

מתכון לחם שום

קבלו מתכון של לחם שום  טעים עסיסי והכי טעים שיש! בהכנה קלה במיוחד.

לחם שטעים בכל מצב עם או בלי תוספות ליד. מתכון שכולם אוהבים אצלי בבית.

מתכון לחם שום

לחם שום מנצח והכי טעים שיש

הדפסה
רך וממכר! קל להכנה והכי טעים שיש.
של: חגית ועמי טואיטו

ציוד

  • כוס שתייה קרה 180 מ”ל
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 קילו קמח מנופה
  • ½1 כף מלח
  • ¾ כוס שמן

לתערובת השום:

  • שום כתוש לפחות 7 שיניים
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה קצוצה
  • 50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית

שלבי הכנה

  • נכניס 2 כפות שמרים בקערית קטנה יחד עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
  • נמתין 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
  • נכניס לקערה גדולה קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
  • נוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
  • נוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
  • נלוש ולראות את מרקם הבצק.
  • נניח ליד עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
  • נלוש היטב, 10 דקות לא פחות.
  • נכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
  • אחרי חמישים דקות שתפח, נוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
  • נניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם. עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
  • נמרח בביצה וכף שמן.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 180 מעלות. באמצע האפייה, כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, נוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
  • נכניס שוב לאפייה מלאה וכשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.
מתכון לחם שום
צילום: חגית ועמי טואיטו

מקור: חגית ועמי טואיטו