מתכון לחלות קל וברור – אפיית חלות ולחמניות קלועות היא אחד הדברים האהובים עליי.
על טעם של חלה מתקתקה שעכשיו יצאה מהתנור אין מה לדבר, הוא פשוט מושלם.
מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)
רוצים לדעת איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות לשבת? קבלו מתכון קל וברור.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4-6 כפות סוכר
- 3 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- משפר אפיה לא חובה
שלבי הכנה
- נתחיל בערבוב הקמח המנופה בקערה יחד עם השמרים והסוכר.
- תוך כדי ערבוב נוסיף חצי מכמות המים וחצי מכמות השמן.
- לאחר מכן נוסיף את המלח ואת יתרת המים והשמן.
- נערבל במיקסר את העיסה היטב למשך 8 דקות במידה ולשים את הבצק ביד יש לעשות זאת בצורה יסודית במשך 12 דקות.
- כאשר נסיים ללוש ונקבל כדור בצק רך וגמיש נשמן אותו ונשאיר בקערה על מנת שיתפח.
- נכסה את הקערה בפלסטיק נצמד ומגבת – הבצק אמור להכפיל את נפחו, פעולה שלוקחת כשעה וחצי.
- לאחר התפיחה יש ללוש אותו קלות ולחזור על התהליך עד לתפיחה חוזרת.
- להכנת חלות נחלק את הבצק ל 3 או 4 חתיכות ועבור לחמניות קטנות נחלק אותו ל 15-20 חתיכות.
- בינתיים בזמן הקליעה את שאר חתיכות הבצק נשאיר על משטח מקומח עד שנגיע אליהם, כאשר הם מכוסים במגבת.
- את הכדורים נעבד לרצועות ארוכות ומהן נתחיל לקלוע את הצמות על מנת לקבל את הצורה המיוחדת של החלה.
- את החלות או הלחמניות נניח בתבנית, השתמשו בנייר אפייה משומן.
- נבריש כל חלה בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל הכל.
- נשאיר את החלות כעשרים דקות לתפיחה נוספת קודם שמכניסים לתנור.
- נאפה כ 30 דקות, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הערות וטיפים
יש המוסיפים גם משפר אפייה, זה לא חובה, הסוכר והגלוטן יזינו את השמרים לבד.
סרטון קליעה:
מקור: Sivan Ohayon Abergil
להשאיר תגובה