הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)

מתכון לחלות ולחמניות

מתכון לחלות קל וברור – אפיית חלות ולחמניות קלועות היא אחד הדברים האהובים עליי.

על טעם של חלה מתקתקה שעכשיו יצאה מהתנור אין מה לדבר, הוא פשוט מושלם.

מתכון עוגת שוקולד

מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)

הדפסה
רוצים לדעת איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות לשבת? קבלו מתכון קל וברור.
של: סיוון אוחיון אברג’יל

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4-6 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • משפר אפיה לא חובה

שלבי הכנה

  • נתחיל בערבוב הקמח המנופה בקערה יחד עם השמרים והסוכר.
  • תוך כדי ערבוב נוסיף חצי מכמות המים וחצי מכמות השמן.
  • לאחר מכן נוסיף את המלח ואת יתרת המים והשמן.
  • נערבל במיקסר את העיסה היטב למשך 8 דקות במידה ולשים את הבצק ביד יש לעשות זאת בצורה יסודית במשך 12 דקות.
  • כאשר נסיים ללוש ונקבל כדור בצק רך וגמיש נשמן אותו ונשאיר בקערה על מנת שיתפח.
  • נכסה את הקערה בפלסטיק נצמד ומגבת – הבצק אמור להכפיל את נפחו, פעולה שלוקחת כשעה וחצי.
  • לאחר התפיחה יש ללוש אותו קלות ולחזור על התהליך עד לתפיחה חוזרת.
  • להכנת חלות נחלק את הבצק ל 3 או 4 חתיכות ועבור לחמניות קטנות נחלק אותו ל 15-20 חתיכות.
  • בינתיים בזמן הקליעה את שאר חתיכות הבצק נשאיר על משטח מקומח עד שנגיע אליהם, כאשר הם מכוסים במגבת.
  • את הכדורים נעבד לרצועות ארוכות ומהן נתחיל לקלוע את הצמות על מנת לקבל את הצורה המיוחדת של החלה.
  • את החלות או הלחמניות נניח בתבנית, השתמשו בנייר אפייה משומן.
  • נבריש כל חלה בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל הכל.
  • נשאיר את החלות כעשרים דקות לתפיחה נוספת קודם שמכניסים לתנור.
  • נאפה כ 30 דקות, בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

הערות וטיפים

יש המוסיפים גם משפר אפייה, זה לא חובה, הסוכר והגלוטן יזינו את השמרים לבד.

סרטון קליעה:

מתכון לחלות ולחמניות
צילום: סיוון אוחיון אברג’יל

מקורSivan Ohayon Abergil