המתכון הכי פשוט להכנת כדורי שוקולד במראה הכי אסתטי ומהמם שיש.
כדורי שוקולד שמכינים מפירורי פתי בר שבורים וקרנצ'יים בשילוב שוקולד טעים.


כדורי שוקולד משודרגים
קינוח ממכר במתכון מפורט
מרכיבים
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 1 חבילה
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 100 גרם שוקולד חלב 1 חפיסה
- 4 כפות סוכר
- ¾ כוס חלב
- 1 שרוול פתיבר 250 גרם שבור לפירורים גסים
לציפוי:
- 400 גרם שוקולד 4 חפיסות איזה שרוצים
- 16 גרם חמאת קקאו / 5 כפות שמן קנולה
- ברס אגוזי לוז לא חייב
שלבי הכנה
- להמיס את 2 סוגי השוקולד עם החמאה עד לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת להניח את הפתיבר הטחון ונוסיף את תערובת השוקולד, סוכר וחלב ונערבב עד לאיחוד.
- להניח את התערובת מכוסה במקרר לחצי שעה להתייצבות.
- ליצור כדורים ונעביר למקפיא לחצי שעה נוספת.
להכנת הציפוי:
- להמיס את השוקולד וחמאת הקקאו, נוסיף את האגוזים ונערבב.
- להעביר לכוס גבוהה ונטבול את כדורי השוקולד הקפואים בשוקולד החם.
- להכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות.
- אפשר לצפות באיזה שוקולד שרוצים- לבן, חלב, מריר. ואפשר גם לשלב חלק ככה וחלק ככה (רק לשים לב לחלק את החמאת קקאו/ השמן בהתאם).

מקור: גל בלטר
יש גם גרסת פרווה?
היי אביגיל,
לגרסת פרווה יש להמיר:
חמאה >> מרגרינה
חלב >> חלב צמחי
שוקולד רגיל >> שוקולד פרווה
בהצלחה!