הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון טירמיסו קלאסי בטעם אגדי

מתכון טירמיסו

טירמיסו הוא אחד הקינוחים שאי אפשר לעמוד בפניו.

קינוח כל כך פשוט להכנה ואינו דורש אפייה. עשיר ורך, ונמס בפה.

מתכון טירמיסו

מתכון טירמיסו קלאסי בטעם אגדי

הדפסה
קינוח אגדי בהכנה קלה
של: cookingadventure

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • 5 כפות סוכר 75g
  • 1 כפית תמצית וניל 5 גרם
  • 250 גרם גבינה מסקרפונה 1 חבילה
  • קורט מלח
  • 1 כוס קפה אספרסו בטמפרטורת החדר (240 מ"ל)
  • 2 כפות ליקר אמרטו 30 מ"ל
  • 20 עוגיות בישקוטים כ 180g
  • אבקת קקאו עבור הקישוט

שלבי הכנה

  • להפריד בזהירות בין החלמונים לחלבונים בעזרת שתי הקליפות.
  • לערבב בקערה חלמונים עם 3 כפות סוכר מעל סיר עם מים רותחים עד לקבלת תערובת חלקה והמד טמפרטורה (טרמומטר) מראה 70 מעלות.
  • להוסיף לתערובת תמצית וניל מערבבים היטב ומעבירים לקערה אחרת כדי לתת לתערובת להתקרר מהר.
  • להוסיף גבינת מסקרפונה ומערבלים היטב.
  • להקציף את החלבונים עם 2 כפות הסוכר שנותרו ביחד עם מלח, עד לקבלת קצפת יציבה.
  • לקפל בעדינות לתערובת המסקרפונה. ומקררים במשך 30 דקות במקרר.
  • בקערה נוספת, מערבבים את האספרסו עם ליקר ומניחים בצד.
  • לטבול מהר את עוגיות הבישקוטים בתערובת האספרסו ומניחים את העוגיות על תחתית של מגש 20 20x ס״מ.
  • לא לטבול את עוגיות הבישקוטים יותר מדי, רק הקצוות צריכים להיות טבולים, לא לגמרי.
  • להוסיף חצי מכמות תערובת המסקרפונה מעל שכבת העוגיות הראשונה.
  • להוסיף מעל המסקרפונה עוד שכבה של עוגיות ואז מורחים רבע מכמות המסקרפונה.
  • להוסיף עוד שכבת עוגיות ומעל מוסיפים את תערובת המסקרפונה שנותרה.
  • לכסות את המגש ושומרים במקרר במשך כל הלילה או לפחות בין 4-6 שעות.
  • להוציא מהמקרר ומפזרים אבקת קקאו מעל ומגישים.
מתכון טירמיסו קלאסי בטעם אגדי
צילום: cookingadventure

מקור: cookingadventure