טירמיסו הוא אחד הקינוחים שאי אפשר לעמוד בפניו.
קינוח כל כך פשוט להכנה ואינו דורש אפייה. עשיר ורך, ונמס בפה.

מתכון טירמיסו קלאסי בטעם אגדי
קינוח אגדי בהכנה קלה
מרכיבים
- 3 ביצים
- 5 כפות סוכר 75g
- 1 כפית תמצית וניל 5 גרם
- 250 גרם גבינה מסקרפונה 1 חבילה
- קורט מלח
- 1 כוס קפה אספרסו בטמפרטורת החדר (240 מ"ל)
- 2 כפות ליקר אמרטו 30 מ"ל
- 20 עוגיות בישקוטים כ 180g
- אבקת קקאו עבור הקישוט
שלבי הכנה
- להפריד בזהירות בין החלמונים לחלבונים בעזרת שתי הקליפות.
- לערבב בקערה חלמונים עם 3 כפות סוכר מעל סיר עם מים רותחים עד לקבלת תערובת חלקה והמד טמפרטורה (טרמומטר) מראה 70 מעלות.
- להוסיף לתערובת תמצית וניל מערבבים היטב ומעבירים לקערה אחרת כדי לתת לתערובת להתקרר מהר.
- להוסיף גבינת מסקרפונה ומערבלים היטב.
- להקציף את החלבונים עם 2 כפות הסוכר שנותרו ביחד עם מלח, עד לקבלת קצפת יציבה.
- לקפל בעדינות לתערובת המסקרפונה. ומקררים במשך 30 דקות במקרר.
- בקערה נוספת, מערבבים את האספרסו עם ליקר ומניחים בצד.
- לטבול מהר את עוגיות הבישקוטים בתערובת האספרסו ומניחים את העוגיות על תחתית של מגש 20 20x ס״מ.
- לא לטבול את עוגיות הבישקוטים יותר מדי, רק הקצוות צריכים להיות טבולים, לא לגמרי.
- להוסיף חצי מכמות תערובת המסקרפונה מעל שכבת העוגיות הראשונה.
- להוסיף מעל המסקרפונה עוד שכבה של עוגיות ואז מורחים רבע מכמות המסקרפונה.
- להוסיף עוד שכבת עוגיות ומעל מוסיפים את תערובת המסקרפונה שנותרה.
- לכסות את המגש ושומרים במקרר במשך כל הלילה או לפחות בין 4-6 שעות.
- להוציא מהמקרר ומפזרים אבקת קקאו מעל ומגישים.

מקור: cookingadventure
להשאיר תגובה