קבלו מתכון של טורטיות ממולאות טעימות בטירוף ותקבלו 12 טורטיות שיספיקו לכולם ולאף אחד לא ייחסר!
מגוון אפשרויות למילוי: פיצה , פטריות בצל או תפו”א ובצל מטוגן, מה שבטוח זה שהכל טעים!
מתכון טורטיות ממולאות לארוחת ערב
קבלו מתכון של טורטיות ממולאות בתנור לארוחת ערב קלה! במגוון צורות ומילויים טעימים!
מרכיבים
מצרכים מילוי גבינה:
- 2 קופסאות קוטג' 500 גרם
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 300 גרם גבינה מלוחה או מוצרלה מגוררת
- 1 ביצה גדולה
- מלח קורט
- פלפל מעט
- חלב
מצרכים לסמבוסק פיצה:
- רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות
- גבינה כמויות לפי הטעם
- מוצרלה כמויות לפי הטעם
- תירס כמויות לפי הטעם
- זיתים כמויות לפי הטעם
- פטריות כמויות לפי הטעם
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
מצרכים למילוי בשר טחון:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- מלח קורט
- פלפל מעט
- שום כתוש
- פפריקה מתוקה
- כמון לפי הטעם
- בהרט לפי הטעם
- ראס אל חנות לפי הטעם
- 2 עגבניות קצוצות
- פטרוזיליה קצוצה
שלבי הכנה
לסמבוסק פיצה:
- בקערית נטרוף ביצה עם קצת חלב, לאחר מכן מניחים טורטיה ומברישים אותה בביצה טרופה.
- נשים כ 3 כפות מהתערובת , מגלגלים כשליש מהטורטיה, מקפלים קצוות פנימה (כדי שהמילוי לא ייצא החוצה) ומגלגלים עוד גלגול לסגירה. נניח בתבנית עם הפתח כלפי מטה או שנקפל לצורת משולש או לצורת ריבוע.
- את הטורטיות בסגנון פיצה לא מורחים את הטורטייה בפנים בביצה, אלא שמים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות ואז תוספות כמו בפיצה: גבינה, מוצרלה, תירס, זיתים ופטריות.
- נבריש את הטורטיות הממולאות והמקופלות בביצה טרופה ונפזר שומשום.
- נאפה ב -190 מעלות בערך 20 דקות להשחמה.
למילוי בשר:
- חצי קילו בשר בקר טחון מספיקה ל – 20 עד 25 לחמניות.
- נשים שמן זית במחבת, נטגן בצל אחד גדול קצוץ דק להזהבה.
- נוסיף שלושה רבעים מכמות הבשר, רבע משאירים בצד, ונטגן תוך כדי ערבוב להשחמה.
- נתבל לפי הטעם: מלח, פלפל, שום כתוש, פפריקה מתוקה, כמון, בהרט, ראס אל חנות או תבלין אחר שאתם אוהבים לבשר.
- נוסיף 2 עגבניות קצוצות, בודקים ומתקנים תיבול, נוסיף פטרוזיליה קצוצה נכבה את האש ונצנן.
- כשהבשר מתקרר נוסיף את הרבע כמות שהשארנו בצד ונערבב היטב.
למילוי גבינה:
- נערבב יחד את הגבינות והביצה, נטעם ואם צריך נוסיף מעט מלח ופלפל (תלוי במליחות הגבינות).
- בקערה קטנה נירוף ביצה עם קצת חלב, נניח את הטורטייה ונבריש אותה בביצה טרופה.
- נשים כ – 3 כפות מתערובת הגבינה, נגלגל כשליש מהטורטייה- מקפלים קצוות פנימה (כדי שהגבינה לא תיזל כולה החוצה) ומגלגלים עוד גלגול לסגירה.
- נניח את הטורטייה בתבנית עם הפתח כלפי מטה.
- נבריש את הטורטיות המגולגלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- נאפה ב – 190 מעלות בערך 20 דקות עד שהטורטיות שחומות והגבינה נמסה.
מקור: Riki Cohen Wandratsch
להשאיר תגובה