הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון טבית עירקי אמיתי לשבת

מתכון טבית

קבלו מתכון של טבית עירקי אמיתי לשבת בגרסה משפחתית.

מנה המלאה באורז מפנק, בצל מטוגן, עוף עסיסי ותבלינים.

מתכון טבית

טבית עירקי אמיתי לשבת

הדפסה
חמין בשילוב טעמים טעים ומנחם
של: אורה ארגוב

ציוד

  • סיר
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 כוסות אורז סוגת מושרה לשעתיים
  • 5 חלקי עוף
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • ½ קופסת עגבניות מרוסקות או 3 עגבניות טריות מרוסקות
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית בהרט
  • מעט הל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף פפריקה

שלבי הכנה

  • אחרי שהשרנו את האורז שעתיים נסנן את הנוזלים.
  • נוסיף את הבצל המטוגן ואת העגבניות והרסק.
  • נערבב היטב ואז נתבל מלח, פלפל, בהרט, הל, ופפריקה.
  • נניח בצד ונטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד הזהבה.
  • נוציא את חלקי העוף מהסיר ונתבל במעט פפריקה וכף שמן.
  • נכניס לתנור על 180 מעלות בלי נייר כסף למשך 20 דקות.
  • נוציא ונסדר בכיוון ההפוך מעל הבצל והעגבניות את העופות ונכסה במעט רוטב.
  • נמזוג 3 כוסות מים רותחים נבשל כ-18 דקות ואז נכבה.
  • נוסיף 1 כוס מים רותחים ונניח על הפלטה החשמלית לפני כניסת שבת או בתנור.
  • נניח מתחת רשת ברזל ונטמין בשמיכה ל-5 שעות או נשים בתנור על 100 מעלות ל-5 שעות .
  • נהפוך את הסיר על מגש גדול ונגיש.
מתכון טבית
צילום: אורה ארגוב

מקור: ט‎בית עירקי – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב