קבלו מתכון של טבית עירקי אמיתי לשבת בגרסה משפחתית.
מנה המלאה באורז מפנק, בצל מטוגן, עוף עסיסי ותבלינים.

טבית עירקי אמיתי לשבת
חמין בשילוב טעמים טעים ומנחם
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות אורז סוגת מושרה לשעתיים
- 5 חלקי עוף
- 1 בצל גדול מטוגן
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- ½ קופסת עגבניות מרוסקות או 3 עגבניות טריות מרוסקות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית בהרט
- מעט הל
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן
- 1 כף פפריקה
שלבי הכנה
- אחרי שהשרנו את האורז שעתיים נסנן את הנוזלים.
- נוסיף את הבצל המטוגן ואת העגבניות והרסק.
- נערבב היטב ואז נתבל מלח, פלפל, בהרט, הל, ופפריקה.
- נניח בצד ונטגן את חלקי העוף משני הצדדים עד הזהבה.
- נוציא את חלקי העוף מהסיר ונתבל במעט פפריקה וכף שמן.
- נכניס לתנור על 180 מעלות בלי נייר כסף למשך 20 דקות.
- נוציא ונסדר בכיוון ההפוך מעל הבצל והעגבניות את העופות ונכסה במעט רוטב.
- נמזוג 3 כוסות מים רותחים נבשל כ-18 דקות ואז נכבה.
- נוסיף 1 כוס מים רותחים ונניח על הפלטה החשמלית לפני כניסת שבת או בתנור.
- נניח מתחת רשת ברזל ונטמין בשמיכה ל-5 שעות או נשים בתנור על 100 מעלות ל-5 שעות .
- נהפוך את הסיר על מגש גדול ונגיש.

מקור: טבית עירקי – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
המתכון לא ברור.האם מוסיפים את כל המרכיבים לאורז המושרה,או באיזה שלב של הבישול נכנס האורז?
היי רוני,
נכון, מוסיפים את כל המרכיבים לאורז המושרה ומבשלים הכל ביחד.
בהצלחה!
איזו כתיבה לא ברורה של המתכון שדווקא נראה טוב. אם אפשר לסדר את אופן ההכנה בבקום שצריך יהיה ללקט תשובות פרטניות.
המתכון לא ברור, סעיף 5 6 7
להוציא להכניס מה להוציא מה להכניס את מה לטבל
אשמח להסבר מדוייק יוצר
היי שלומית,
אופים את העוף לפני שמוסיפים אותו לסיר עם האורז והירקות להמשך בישול.
בהצלחה!