קבלו מתכון להכנת חציל ממולא בשר טחון וצנוברים
חציל אפוי עם טחינה של האלופה דורית אלישע.
מתכון חציל ממולא בשר טחון וצנוברים
חציל מעולה ששווה כל דקת הכנה
ציוד
- מחבת פסים
- מסננת
מרכיבים
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 חופן צנוברים קלויים
- 4 חצילים גדולים פרוסים לאורך עובי חצי ס"מ
- לתבל מלח פלפל, כף כמון, כף כורכום, קורט אגוז מוסקט מגורד
- צנוברים
- ½ צרור כוסברה קצוצה
שלבי הכנה
- נניח את החצילים על מסננת עם מעט מלח גס.
- נטגן בצל קצוץ לשקיפות.
- נוסיף את הבשר, נטגן עד לשינוי הצבע, נתבל מלח, פלפל, כף כמון, כף כורכום, קורט אגוז מוסקט מגורד, נוסיף את הצנוברים, וחצי צרור כוסברה קצוצה.
- נניח על מחבת פסים מרוח בכף שמן זית את החצילים לאורך.
- נטגן 2 צדדים עד לקבלת צבע שחום בפסים, נניח בצד.
- נחמם תנור 180 מעלות, נניח נייר אפייה על תבנית תנור משומנת מעט.
- נניח כף גדושה מהתערובת על קצה החציל נגלגל ולהניח על התבנית עם הפתח למטה.
- ניקח 2 כפות טחינה גולמית, מעט מים לימון, מלח, שן שום כתוש נערבב ונטפטף על החציל לאפות חצי שעה.
- נקשט עם כוסברה קצוצה.
מקור: דורית אלישע
להשאיר תגובה