מתכון חלות לשבת, רכות ומפנקות שתמיד מצליחות! אי אפשר להיכנס לשבת ללא חלות טעימות לצד הדגים והסלטים של ארוחת השבת אז קבלו מתכון מושלם לחלות מושלמות, עם ציפוי קריספי מבחוץ ורכות מענגת מבפנים!
חלות לשבת שתמיד מצליחות
מתכון לחלות מושלמות שחייבים להכין לשבת
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- ¾ כוס שמן
- 500 מ"ל מים
- 1 כוס סומסום
שלבי הכנה
- מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים מים וחצי מכמות השמן ומתחילים לערבל.
- מערבלים 5 דקות על מהירות בינונית, מידי פעם מוסיפים עוד קצת מהשמן עד שנגמר.
- בודקים את הבצק, אם הוא טיפה קשה מוסיפים עוד 2 כפות מים.
- לאחר 5 דק מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל לעוד 5 דקות. צריך להתקבל בצק רך אבל לא דביק!
- מוציאים להתפחה (קערת התפחה עם מכסה מאוד מומלצת), מתפיחים את הבצק שעה.
- לאחר שעה מתחילים לשקול חתיכות מהבצק, כל חתיכה 150 גרם.
- חשוב להכין את כל החתיכות מראש כדי שההתפחה של החלות תהיה אחידה.
- מכינים בצד כוס מים ואת כוס השומשום (תצטרכו יותר מכוס אז תשאירו לידכם את השקית)
- מרטיבים בצד את המשטח/שיש עם מעט מים (טובלים את האצבעות ומרטיבים), מתחת לזה שופכים "שורה" של שומשום לרוחב.
- פותחים כל חתיכה מהבצק עם מערוך ומגלגלים לרצועה, מניחים בצד – עושים כנ"ל 4 רצועות.
- לוקחים את הרצועה הראשונה שגלגלנו ומגלגלים אותה לרצועה ארוכה לקליעה.
- מעבירים את הרצועה במשטח הרטוב (היא טיפה מתכווצת וזה בסדר)
- מיד אחר כך מצפים אותה תוך כדי גלגול בשומשום עד שהיא מצופה היטב.
- מניחים בצד ועושים את זה עם 3 הרצועות האחרות.
- צובטים את ארבעת הרצועות בקצה וקולעים בקליעה של 4.
- מניחים בתבנית על נייר אפייה וממשיכים עם שאר החלות במהירות כדי שיתפחו אחיד.
- מניחים להתפחה עד שהחלות הכפילו את הנפח שלהן (40 דק לערך).
- אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו במידה והתנור חזק, עד השחמה ומצננים, עדיפות על רשת.
הערות וטיפים
במידה ולא אוכלים את החלות באותו יום, עוטפים כל חלה בזהירות בניילון נצמד, מכניסים לשקית נקייה ומקפיאים.
מוציאים את החלות כשעתיים לפני הארוחה ומחממים.
אני משאירה תנור דולק בשבת על 100° ואני מחממת אותן בתנור.
מי שלא משאירה, יכולה לחמם על הפלטה, רק לשים לב לזמנים כדי שהחלה תתחמם היטב.
הערות וטיפים
מ – 2 קילו מתקבלות 5 חלות ולחמנייה אחת.
מוציאים את החלות כשעתיים לפני הארוחה ומחממים.
אני משאירה תנור דולק בשבת על 100° ואני מחממת אותן בתנור.
מי שלא משאירה, יכולה לחמם על הפלטה, רק לשים לב לזמנים כדי שהחלה תתחמם היטב.
הערות וטיפים
מ – 2 קילו מתקבלות 5 חלות ולחמנייה אחת.
מקור: Sari Brows Sternberg
להשאיר תגובה