מתכון של חלות לשבת מושלמות בטעם בלתי נשכח, אווריריות וברכות מטריפה, וביס מענג שפשוט נמס בפה.
מכינים חלות טעימות אלה עם מתכון פשוט שתמיד מניב תוצאות שיא השלמות.
חלות לשבת בטעם בלתי נשכח
טעימות ואווריריות מפתיעה עם רכות מטריפה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 3 כוסות מים חמימים
שלבי הכנה
- נשים בכוס גדולה את הסוכר עם השמרים וכוס מים חמימים בצד למשך 5 דקות בערך.כוסות
- נכניס לקערה את הקמח עם המלח ומערבבים למשך דקה.
- נכניס בעדינות את הביצה ומערבבים למשך דקה, לאחר מכן מכניסים את השמן ומערבבים עוד דקה
- נוסיף את הכוס עם השמרים עם הסוכר וגם את שני כוסות המים החמימים בהדרגה, ונלוש במיקסר לעוד 10 דקות לא פחות
- ניתן מנוחה של שעה, ואז נלוש שוב דקה ונותנים עוד מנוחה של 10 דקות .
- נקלע את החלות באיזה צורה שאוהבים. נותנים מנוחה של שעה. לשים לב שההתפחה האחרונה מאוד חשובה.
- נשפריץ בשפריצר או מברשת מים על החלות כדי לתת צבע יפה, ומפזרים שומשום.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על אפייה לא טורבו, למשך 15-20 דקות כל אחת והתנור שלה.
מקור: חלות לשבת – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה