קבלו מתכון של חלה אוורירית ורכה לשבת שחובה להכין ולהתפנק בארוחת השבת!
חלה מתוקה טעימה וקלה להכנה שתמיד מניב שלמות של תוצאות.
מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת
חלה רכה וטעימה במתכון מדויק שחובה להכין!
ציוד
- כוס: כוס מידה אוניברסלית (240 מ”ל)
- תבנית: תבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- ½2 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
שלבי הכנה
- לקחת מיקסר עם וו לישה וללוש יחד את הקמח, שמרים, סוכר, ומים עד לקבלת גוש בצק .
- להוסיף את החצי כוס שמן ולהמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד.
- לאחר מכן להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע).
- לעצב כדור בצק ולשמן קלות את כפות הידיים, ללטף את הכדור מכל צדדיו.
- לעטוף את הקערה שקית ולהתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
- אם רוצים להכין חלות – אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
- מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
- להתפיח עד הכפלת הנפח ולהבריש בעדינות בביצה טרופה ולפזר שומשום או פרג.
- לחמם תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ולאפות למשך 5 דקות.
- אחרי זאת להנמיך חום ל-180 מעלות ולאפות לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת.
- כשהחלה יוצאת מהתנור, להניח אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
מקור: חלה לשבת – אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה