הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

מתכון חלה לשבת

קבלו מתכון של חלה אוורירית ורכה לשבת שחובה להכין ולהתפנק בארוחת השבת!

חלה מתוקה טעימה וקלה להכנה שתמיד מניב שלמות של תוצאות.

מתכון חלה לשבת
צילום: אריאלה גולדמן
מתכון חלה לשבת

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

הדפסה
חלה רכה וטעימה במתכון מדויק שחובה להכין!
Servings 2 חלות גדולות / או 3 בינוניות / או חלת כדורים מ 8 כדורי בצק
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס: כוס מידה אוניברסלית (240 מ”ל)
  • תבנית: תבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות

מרכיבים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

שלבי הכנה

  • לקחת מיקסר עם וו לישה וללוש יחד את הקמח, שמרים, סוכר, ומים עד לקבלת גוש בצק .
  • להוסיף את החצי כוס שמן ולהמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד.
  • לאחר מכן להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע).
  • לעצב כדור בצק ולשמן קלות את כפות הידיים, ללטף את הכדור מכל צדדיו.
  • לעטוף את הקערה שקית ולהתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
  • אם רוצים להכין חלות – אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
  • מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
  • להתפיח עד הכפלת הנפח ולהבריש בעדינות בביצה טרופה ולפזר שומשום או פרג.
  • לחמם תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ולאפות למשך 5 דקות.
  • אחרי זאת להנמיך חום ל-180 מעלות ולאפות לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת.
  • כשהחלה יוצאת מהתנור, להניח אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
מתכון חלה לשבת
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: חלה לשבת – אריאלה גולדמן