הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

מתכון חלה לשבת

קבלו מתכון של חלה אוורירית ורכה לשבת שחובה להכין ולהתפנק בארוחת השבת!

חלה מתוקה קלה להכנה רכה להפליא שתמיד מניב שלמות של תוצאות.

מתכון חלה לשבת

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

הדפסה
קבלו מתכון מדויק להכנת חלה לשבת שחובה להכין!
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
  • תבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות

מרכיבים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

שלבי הכנה

  • נשים במיקסר עם וו לישה יחד את הקמח, שמרים, סוכר, ומים עד לקבלת גוש בצק.
  • אחרי זאת את החצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
  • נוסיף לאחר מכן כף מלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע).
  • נעצב כדור בצק ומשמנים קלות את כפות הידיים, מלטפים את הכדור מכל צדדיו
  • נעטוף את הקערה שקית ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח.
  • ניתן להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
  • ב 4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה.
  • נתפיח עד הכפלת הנפח ונבריש בעדינות בביצה טרופה, מעטרים בשומשום או פרג.
  • נחמם תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות.
  • לאחר מכן ננמיך לחום ל-180 מעלות ונאפה לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת.
  • כשהחלה יוצאת מהתנור, נניח אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
מתכון חלה לשבת
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: חלה לשבת – אריאלה גולדמן