מתכון של מנה כל כך קלה ומשביעה שתמיד מפנקת בנתחי עוף עסיסיים ורכים, ותיבול מושלם.
מנת חזה עוף מוקפץ טעימה במיוחד עם אורז לבן בצד, פירה רך ונימוח או תפודים אפויים בתנור.
חזה עוף מוקפץ הכי טעים ועסיסי
ארוחה מנצחת בכל פעם שמישהו “קופץ” לצהריים
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
- 2 ק"ג חזה עוף
- שמן זית
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 3 כפות צ’ילי מתוק
- 1 כפית סוכר
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום לפיזור מעל
שלבי הכנה
- לטגן את הבצל עד לשקיפות בשמן זית.
- להוסיף את כל התבלינים חוץ מהצ’ילי ולערבב כ 2 דקות.
- להוסיף את החזה עוף והצ’ילי המתוק ולערבב.
- לא להוסיף מים אלא לערבב כל הזמן עד שמתבשל היטב.
מקור: טוהר דרעי
המתכון חסר כמות בשר. ומאיפה מגיע השומשום.
בכלל בתמונה החזה עוף נראה מצופה.
היי דוד,
נשמח לעזור:
הכמות היא 2 קילו חזה עוף, חתוך לרצועות.
בנוסף, אפשר לפזר שומשום מעל אם אוהבים, אבל אין ציפוי על העוף.
בהצלחה!!
היי .
יש לי הרושם שמדובר יותר בשניצלונים, מאשר ברצועות חזה עוף מוקפץ . ואיך יתכן שברצועות חזה עוף מוקפץ , לא מוסיפים ירקות .
אין הדבר מתיישב עם השכל הישר , וקרוב לוודאי לא לאדם כמוני שעוסק בקולינריה .
היי רוני,
התמונה מטעה, אין פירורי לחם או ביצים כך שלא מדובר בשניצלונים.
אלה רצועות חזה עוף מתובלות ומוקפצות עם בצל, אבל אפשר להוסיף רצועות פלפל, גזר, תירס גמדי ושעועית ירוקה.
בהצלחה 🙂