אין ארוחה אהובה יותר על המשפחה והילדים ממנת חזה עוף הכי מפנקת.
קבלו מתכון לרצועות חזה עוף בלימון משגעות ועסיסיות מושלמת.


חזה עוף בלימון וטמפורה משגע
ברוטב דבש שמקפיץ את הטעמים ומשדרג את הטעם.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת לטיגון
- סיר קטן
מרכיבים
- 400 גרם חזה עוף רצועות
- ½ כוס קמח תופח
- ¼ כוס קורנפלור או שקית אבקת אפייה או חצי כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- טיפונת פלפל שחור
- ¾ כוס מים קרים
לרוטב:
- 1 כוס צ'ילי מתוק
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות דבש
- 4 כפות מים
שלבי הכנה
- בקערה נשים את הקמח תופח, קורנפלור, מלח, טיפונת פלפל שחור ומים קרים, ונערבב עד לקבלת בלילה סמיכה (כמו טחינה).
- נכניס לקערה את רצועות החזה עוף.
- נחמם שמן עמוק בסיר ונטגן את הרצועות לאחר טבילה עד לקבלת צבע זהוב.
- בסיר קטן שמן את הצ'ילי מתוק, מיץ מלימון אחד, 3 כפות דבש ו-4 כפות מים.
- נערבב על אש נמוכה עד הסמכה טיפה ונטבול את הרצועות ברוטב ונערבב עד שהוא יכסה אותם.

מקור: עוף בלימון – מלי מאירוב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה לאפות ולבשל עם מלי מאירוב
להשאיר תגובה