מתכון של חומוס, המאכל העממי הכל כך אהוב על ישראלים.
חומוס ביתי טעים ביותר שמכינים בקלות, מתובל בשלמות וסופר טעים.


מתכון חומוס ביתי מהיר מנצח
מנה מושלמת עם פיתה רכה ותוספות מפנקות.
ציוד
- בלנדר/מעבד מזון
- סיר
מרכיבים
- 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
- ¾ כוס טחינה גולמית
- 1 כוס מים קרים
- ¼ כוס מיץ לימון טרי
- ½ כפית כמון
- 2 שיני שום
- ¾ כפית מלח
שלבי הכנה
- נבשל את החומוס עד לריכוך.
- נסנן ונעביר לבלנדר/מעבד מזון עם יתר הרכיבים, ונטחן למרקם חלק.
- אם אוהבים מרקם יותר רך, ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים.
- נעביר לצלחות ונזלף מעט שמן זית, במרכז הצלחת.
הערות וטיפים
מומלץ להגיש תוספות לפי טעמכם – גרגירי חומוס, פטריות ובצל וגם חריף וביצה קשה.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשרות חומוס יבש..לא קפוא..12 ש’ . לבשל שעתיים להוסיף אבקת אפיה או סודה.חשוב מאוד.לשמור את מיי הבישול. לטחון ולערבב עם טחינה ב יחס 40 ל50.
היי אשר,
זו הדרך הטובה ביותר אבל כשרוצים חומוס מהיר, קופסת שימורים זה פתרון נהדר 🙂