מתכון של זלביה היישר מהמטבח התימני – שבטוח תכינו על קבוע.
זלביה תימנית כיפית, שמתאימה עם סוכר לבן או בגרסה אחרת עם עגבניות מרוסקות וסחוג.

מתכון זלביה עסיסית וטעימה
זלביה מתכון קל ללא מיקסר
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 4 כוסות מים הבצק צריך להיות דליל מעט
שלבי הכנה
- בקערה (לא במיקסר) נערבב עם כף את הקמח שמרים והסוכר.
- נוסיף את המלח והמים ונתחיל נלוש לבצק דביק.
- ניתן מנוחה של 5 דקות ושוב נלוש (בידיים רטובות) את הבצק.
- מנוחה 5 דק’ ולישה נוספת סה”כ 3 פעמים.
- נתפיח עד להכפלת הנפח.
- נחמם שמן (לא עמוק אלא כמו לשניצלים) במחבת ובידיים רטובות.
- ניקח חתיכה בינונית מהבצק, נפתח אותה מעט בידיים.
- נניח במחבת ונטגן משני הצדדים.
- נשים במגש/ צלחת עם נייר אפייה.

מקור: מתכון מאת: שרה שמריהו
להשאיר תגובה