הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון זלביה עסיסית וטעימה

מתכון זלבייה

מתכון של זלביה היישר מהמטבח התימני – שבטוח תכינו על קבוע.

זלביה תימנית כיפית, שמתאימה עם סוכר לבן או בגרסה אחרת עם עגבניות מרוסקות וסחוג.

מתכון זלבייה

מתכון זלביה עסיסית וטעימה

הדפסה
זלביה מתכון קל ללא מיקסר
של: שרה שמריהו

ציוד

  • מחבת לטיגון

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 4 כוסות מים הבצק צריך להיות דליל מעט

שלבי הכנה

  • בקערה (לא במיקסר) נערבב עם כף את הקמח שמרים והסוכר.
  • נוסיף את המלח והמים ונתחיל נלוש לבצק דביק.
  • ניתן מנוחה של 5 דקות ושוב נלוש (בידיים רטובות) את הבצק.
  • מנוחה 5 דק’ ולישה נוספת סה”כ 3 פעמים.
  • נתפיח עד להכפלת הנפח.
  • נחמם שמן (לא עמוק אלא כמו לשניצלים) במחבת ובידיים רטובות.
  • ניקח חתיכה בינונית מהבצק, נפתח אותה מעט בידיים.
  • נניח במחבת ונטגן משני הצדדים.
  • נשים במגש/ צלחת עם נייר אפייה.
מתכון זלבייה
צילום: שרה שמריהו

מקור: מתכון מאת: שרה שמריהו