קבלו מתכון להכנת דג סלמון בתנור טעים במיוחד.
מתכון קל לחובבי הסלמון שלוקח את הדג לשלב הבא ברוטב מיוחד.
מתכון דג סלמון ברוטב משגע
מנה בריאה וטעימה בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 חתיכות דג סלמון ללא מעור
למרינדה:
- 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 3 כפות רוטב ספייסי צ'ילי הסידרה האסייתית
- 1 כף סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה שמן שומשום
- 4 שיני שום כתושים
- 1 כפית דבש עם תמצית צ'ילי חריף של יד מרדכי או 1 כפית צילי גרוס
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
לפיזור מעל:
- חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
שלבי הכנה
- להוריד את העור מהדג ולהשרות עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ולשטוף היטב.
- בקערה להכניס את כל הרטבים והתבלינים ולערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזיליה).
- להוסיף פנימה את הדגים ולעטוף כל חתיכה עם הרוטב ולהשאיר אותם שם.
- לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
- להעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ולמזוג מעל את הרוטב.
- לפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (מצב טורבו) ולאפות כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.
- מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.
הערות וטיפים
לא לכסות את התבנית באפייה .
מקור: מתכון דג סלמון מאת: סוניה סאני בן הרוש
מתוק מידי
היי דינה,
מאחר שזה עניין של טעם, אפשר בהחלט לשחק עם רמת המתיקות לפי מה שאת מעדיפה.
בהצלחה!