הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון דג סלמון ברוטב משגע

מתכון דג סלמון ברוטב אסייתי

קבלו מתכון להכנת דג סלמון בתנור טעים במיוחד.

מתכון קל לחובבי הסלמון שלוקח את הדג לשלב הבא ברוטב מיוחד.

מתכון דג סלמון ברוטב אסייתי

מתכון דג סלמון ברוטב משגע

הדפסה
מנה בריאה וטעימה בהכנה קלה
של: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 4 חתיכות דג סלמון ללא מעור

למרינדה:

  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 3 כפות רוטב ספייסי צ'ילי הסידרה האסייתית
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה שמן שומשום
  • 4 שיני שום כתושים
  • 1 כפית דבש עם תמצית צ'ילי חריף של יד מרדכי או 1 כפית צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לפיזור מעל:

  • חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים

שלבי הכנה

  • להוריד את העור מהדג ולהשרות עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ולשטוף היטב.
  • בקערה להכניס את כל הרטבים והתבלינים ולערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזיליה).
  • להוסיף פנימה את הדגים ולעטוף כל חתיכה עם הרוטב ולהשאיר אותם שם.
  • לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  • להעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ולמזוג מעל את הרוטב.
  • לפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (מצב טורבו) ולאפות כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.
  • מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.

הערות וטיפים

לא לכסות את התבנית באפייה .
מתכון דג סלמון ברוטב אסייתי
צילום: סוניה סאני בן הרוש

מקור: מתכון דג סלמון מאת: סוניה סאני בן הרוש