הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

מתכון גוזלמה

קבלו מתכון של גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!

מתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – מוזמן לטעום!

מתכון גוזלמה

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

הדפסה
קבלו מתכון של גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!
של: אילנה לוי

מרכיבים

בצק:

  • ½ קילו קמח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 500 מ"ל
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח

מילוי:

  • 1 חבילה עלי תרד שטופים וקצוצים
  • גבינת פטה 150 גרם
  • בינת חמד 100 גרם
  • גבינה בולגרית 200 גרם
  • גבינה צהובה 100 גרם

שלבי הכנה

בצק:

  • נלוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
  • נניח בצד מכוסה.
  • נחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.

מילוי:

  • נגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
  • אפשר למלאת בכל גבינה קשה שרוצים.

הרכבה:

  • על משטח משומן מעט נרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  • נסגור היטב בצביטות.
  • נחמם מחבת על אש בינונית.
  • נשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
  • אין צורך לכסות את המחבת.
  • נשחים בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
  • מידי פעם נוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
מתכון גוזלמה
צילום: אילנה לוי

מקוראילנה לוי