קבלו מתכון של גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!
מתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – מוזמן לטעום!

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי
קבלו מתכון של גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!
מרכיבים
בצק:
- ½ קילו קמח
- 2 גביעי שמנת חמוצה 500 מ"ל
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
מילוי:
- 1 חבילה עלי תרד שטופים וקצוצים
- גבינת פטה 150 גרם
- בינת חמד 100 גרם
- גבינה בולגרית 200 גרם
- גבינה צהובה 100 גרם
שלבי הכנה
בצק:
- נלוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
- נניח בצד מכוסה.
- נחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
מילוי:
- נגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
- אפשר למלאת בכל גבינה קשה שרוצים.
הרכבה:
- על משטח משומן מעט נרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
- נסגור היטב בצביטות.
- נחמם מחבת על אש בינונית.
- נשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
- אין צורך לכסות את המחבת.
- נשחים בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
- מידי פעם נוסיף למחבת כמה טיפות שמן.

מקור: אילנה לוי
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
היי רונית,
בטח! לאפות עם נייר אפייה וספריי שמן ב-180 מעלות במשך כחצי שעה או שהם מזהיבים.
בהצלחה 🙂
ניתן להקפיא לאחר הטיגון?
היי עדנה,
כן, אבל ממליצים להקפיא לפני הטיגון כדי שיישמרו טוב יותר.
בהצלחה 🙂