גוזלמה – מאפה טורקי קל להפליא שמכינים מבצק חלומי ורך על בסיס יוגורט.
גוזלמה ממולא בהמון גבינות עשירות ותרד שמעלים את הטעם לרמה אחרת!
גוזלמה מאפה טורקי קל
מלא בהמון גבינות עשירות ותרד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת
מרכיבים
לגוזלמה:
- ½ כוס מים פושרים
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 ½ כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 1 כוס יוגורט
לתערובת גבינות:
- 150 גרם גבינת פטה מגורדת / גבינה בולגרית מפוררת
- 150 גרם מוצרלה מגורדת / גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם תרד קצוץ
למלית טונה:
- 1 בצל קצוץ
- 2 ביצים קשות
- 1 קופסא טונה בשמן מסוננות היטב
- 1 עגבנייה מקולפת ללא גרעינים
- חופן קטן של כוסברה
- 1 כפית גדושה אריסה מרוקאית
- מלח ופלפל
- פתיתי גבינה צהובה לא לערבב עם שאר המצרכים הסבר בהמשך…
פלפלצ’ומה:
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה חריפה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ½ ראש שום כתוש
- ¼ כוס שמן
- ½ כפית קימל טחון
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות מיץ לימון
מלית בשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 3 בצלים קטנים
- מרק עוף
- פלפל שחור
- פלפל לבן
- לבחירה או מעט אגוז מוסקט או קינמון או בלי
מלית פטריות:
- פטריות
- בצל
- פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור
מלית תפוחי אדמה:
- תפוחי אדמה
- בצל קצוץ
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- פטריות
מלית בטטה:
- בטטות
- תפוח אדמה
- 1 חבילה פטריות שמפיניון טריות קצוצות
- בצל גדול קצוץ
- מלח
מלית גבינת פטה:
- גבינת פטה
- חלמון ביצה
- מלית פיצה:
- רוטב עגבניות
- פטריות קצוצות
- עגבניות קצוצות
- זיתים קצוצים
- תירס
- או כל תוספת שאוהבים
- פתיתי גבינה צהובה
- ביצה טרופה
- מלית תרד וגבינת פטה:
- עלי תרד טריים
- כף שמן
- גבינת פטה
- גבינת פרמזן
- אפשר להוסיף פתיתי גבינה צהובה
- בצל קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
מלית ירקות כמו אגרול:
- שמן זית לטיגון
- 2 גזרים חתוכים דק
- 1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
- רצועות כרוב – בערך 1/3 שקית
- מעט פטריות מקופסא
- ½ כוס בוטנים מטוגנים ומומלחים קצוצים גס
- 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
- 1 כף רוטב סויה
- ביצה
- שומשום לקישוט
מלית תירס:
- גרגירי תירס
- בצל קצוץ דק
- 30 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 2 כוסות גרגרי תירס
- 1 כף גדושה קמח
- ¼ כוס חלב
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 25 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלית גבינה:
- גבינת פטה
- חלמון ביצה
מלית חומוס:
- 2 בצלים קטנים
- שום
- חבילת חומוס סנפרוסט
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
שלבי הכנה
- לנפות בקערה את הקמח, מוסיפים כפית מלח, כף שמן, את העיסה של השמרים, ויוגורט.
- ללוש לבצק היטב ואז מניחים בצד לרבע שעה.
- לחלק את הבצק ל-8 כדורים, ומרדדים כל כדור לעלה בגודל של פיתה.
- שמים במרכז את הגבינות והתרד (או איזה מלית שמכינים).
- אוספים את הבצק לכדור ומשטחים את המאפה לגודל של פיתה שוב, ומטגנים עם מעט שמן על אש בינונית עד להזהבה.
להכנת מלית טונה:
- לטגן את הבצל עד להזהבה. נבשל את הביצים.
- לקצוץ את העגבנייה והכוסברה, ונשים את כל המצרכים יחדיו בקערה ומערבבים היטב.
- לחמם תנור ל175 מעלות. נקרוץ עיגולים מהבצק בגודל הרצוי .
- לשים באמצע מלית ומספר פתיתי גבינה צהובה.
- לסגור היטב את הקצוות ע”י לחיצות עם מזלג.
- לסדר יפה בתבנית נמרח ביצה ונפזר שומשום מכניסים לתנור ל-40 דקות.
להכנת מלית פלפלצ’ומה:
- לערבב היטב את כל החומרים ולשמור בצנצנת אטומה במקרר.
להכנת מלית בשר:
- לחמם מחבת יבשה וקולים את הצנוברים ושמים בצד.
- לקצוץ את הבצל קטן ונטגן, כאשר הבצל מזהיב נוסיף את הבשר הטחון ואת התבלינים ונערבב היטב.
- לטגן עד שמוכן לקראת הסיום נוסיף את הצנוברים נטגן עוד דקה והמלית מוכנה.
להכנת מלית פטריות:
- לטגן בצל, מוסיפים פטריות, מטגנים עד שכל הנוזלים נעלמים.
- להוסיף פטרוזיליה וביצה ומתבלים. מניחים שורה מהתערובת על הבצק לסגור, מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
להכנת מלית תפוחי אדמה:
- לבשל 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עד שיתרככו.
- מועכים. מוסיפים את שאר המרכיבים ולערבב.
להכנת מלית בטטה :
- להרתיח מים ומבשלים את הירקות עד שהם רכים.
- לטגן את הבצל, מוסיפים את הפטריות, מועכים את הירקות, מוסיפים את הבצל והפטריות ומתבלים.
- לחתוך את הבצק לחצי לשים שורה מהמילוי ומגלגלים לרולדה.
- להבריש בביצה ליצור חתכים בבצק ולפזר שומשום. כך גם עם החלק השני.
להכנת מלית גבינת פטה:
- לפורר את גבינת הפטה, מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
למלית פיצה:
- למרוח רוטב עגבניות על כל עיגול, מניחים כמות קטנה מכל התוספות על כל עיגול.
- לפזר גבינה צהובה, מקפלים לשניים ומהדקים בדפנות היטב.
- להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום.
למלית תרד וגבינת פטה:
- לחרוץ את התרד, לחמם את שמן הזית במחבת גדולה.
- להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה דקות ספורות עד לריכוך.
- לסנן לצנן ולסחוט מעודפי המים. ללקצוץ את התרד דק להוסיף את הבצל.
- לתבל ולאחר התיבול להוסיף את גבינת הפטה,הפרמזן, גבינה צהובה ולערבב.
להכנת מלית ירקות גמו אגרול:
- במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים בצל עד לשקיפות.
- מוסיפים פטריות ושמן ומערבבים, מעבירים לקערה.
- מטגנים את הגזר והכרוב (את הכרוב לשים אחרי 3 דקות).
- ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומעבירים לקערת הפטריות. לאחר כ- 5 דקות מוסיפים בוטנים, רוטב צ’ילי, סויה ושומשום.
להכנת מלית תירס:
- נאדה את הבצל בחמאה עד שהוא נעשה שקוף.
- נוסיף את התירס ונמשיך לחמם כדקה. נבזוק את הקמח, נערבב.
- נוסיף את החלב והתבלינים ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת מתעבה.
- נוסיף את הגבינה, נערבב היטב ונסיר מהאש. נצנן.
להכנת מלית גבינה :
- מפוררים את גבינת הפטה.
- מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
למלית חומוס :
- נטגן בשמן זית 2 בצלים קטנים קצוצים דק עד להשחמה ונוסיף שום (כמה שרוצים).
- נבשל חבילת חומוס סנפרוסט עד שהגרגרים מתרככים (בערך חצי שעה-40 דקות).
- נסנן את החומוס, נקרר ונמעך למחית.
- נערבב פנימה את הבצל והשום ונוסיף מלח, פלפל וכמון.
- נמלא את הכיסונים (הערה חשובה – הכמות הזו של המילוי מספיקה לשתי נגלות של הבצק).
מקור: גוזלמה מאפה טורקי – ענבל סבג
להשאיר תגובה