גוזלמה – קבלו מתכון של מאפה תורכי עם גבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!
מתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – חייב לטעום!
מתכון גוזלמה טורקי אורגינל
מאפה תורכי אורגינל קל להכנה עם גבינות.
ציוד
- כוס חד פעמית
- מחבת
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 גביע יוגורט 200 מ”ל
למילוי:
- 3 כפות גבינה מלוחה
- 3 כפות גבינה מלוחה מגורדת
- ¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה
שלבי הכנה
- ללוש את הבצק למשך של כ-עשר דקות. לאחר מכן נחלק את הבצק שלנו לחמש.
- נקמח משטח ולאחר מכן לרדד כל כדור ולשים עליו גבינה מלוחה, בצל ירוק וגבינה צהובה או כל גבינה אחרת אשר היא קשה.
- לסגור ולשטח עם כף היד.
- לטגן עם תרסיס שמן עד שאנחנו רואים שזה מתחיל להשחיר.
- ככל שיותר שרוף וככל שיותר דק – כך יותר טעים!
מקור: גוזלמה מתכון מאת מלי מאירוב
איפה התרד?
היי ידידיה,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הטעות – אין במתכון תרד.
מתנצלים על התקלה!
ההונגרים עושים לנגוש באופן דומה עם קמח ולבן ולא יוגורט חמוץ . לא ממולא אלא כמו פיתה ומרוח בחמאה. טעים אש
היי אלי,
וואו, נשמע מטריף!! יש לך מתכון לשתף איתנו?
איך מכינים את הבצק בלי שמרים בלי התפחה סתם לערבב קמח ומים?
היי עמרן,
לא כל בצק דורש התפחה ושמרים. גוזלמה עשוי מבצק דק דק ופשוט שעשוי מקמח ויוגורט, ולכן שמרים והתפחה אינם נדרשים כאן.
בהצלחה!
כתוב מאפה גבינות ותרד – אין תרד במרכיבים, כתוב פטרוזיליה במרכיבים ואילו בהכנה כתוב בצל ירוק.
מבולבלים? גם אני
היי זוהר,
נכון, תיקנו את המתכון. תודה רבה על ההערה שלך 🙂