מתכון של גביניות מפנקות ומתוקות שבול מתאימות גם לעצלנים שבינינו, שמכינים מבצק פילאס בקלות.
בגימור של נגיעות של סירופ סוכר מתקתק מעל, ונרשים את כולם בפינוק מענג שתמיד מפתיע בכל ביס מחדש!
גביניות לעצלנים בקלי קלות
מתכון של גביניות מפנקות ומתוקות שבול מתאימות גם לעצלנים שבינינו, שמכינים מבצק פילאס בקלות.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק פילאס 500 גרם
למילוי:
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- 200 גבינת טבורוג עם דובדבנים
- 1 כף קורנפלור
- גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- מיץ לימון מעט
שלבי הכנה
- בקערה נערבב את כל המרכיבים למילוי היטב עד לתערובת אחידה.
- נחתוך בצק פילאס לריבועים ובאמצע כל ריבוע מניחים כפית גדושה מילוי, ואז תופסים את כל ארבעת הקצוות ולחבר אותם.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
- כשיוצא נמרח מעל סירופ (קר) ומפזרים אבקת סוכר.
להכנת הסירופ:
- נרתיח את הסוכר והמים יחד למשך כמה דקות ואז סוחטים פנימה מעט מיץ לימון ומצננים.
מקור: גביניות – מורן תורג’מן
להשאיר תגובה