הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון בריוש עם קרם פטיסייר

מתכון בריוש עם קרם פטיסייר

קבלו מתכון מעולה להכנת בריוש עם קרם פטיסייר.

קינוח נוסטלגי וטעים במיוחד במתכון ברור ופשוט.

מתכון בריוש עם קרם פטיסייר

בריוש עם קרם פטיסייר

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: ברוריה ואילן מורי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 300 גרם קמח
  • 150 מ"ל חלב חם
  • כף שמרים
  • 3 , כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 8 גרם אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה רכה
  • 2 כפות יוגורט קרמי

לקרם פטיסייר:

  • 2 ביצים חלמון בלבד
  • 40 גרם סוכר וניל
  • 40 גרם קורנפלור
  • 2 כפות חמאה
  • 500 מ"ל חלב

שלבי הכנה

  • להכניס לקערה , קמח, שמרים, סוכר וניל, סוכר, אבקת אפייה , יוגורט ונערבב ביחד.
  • נוסיף את החלב בהדרגה, לא חייב להכניס כל הכמות, להרגיש את הבצק.
  • נוסיף לתוך הבצק את החמאה ונלוש כדקה.
  • ניצור כדור מהבצק, לשים מעליו מעט קמח.
  • לכסות בניילון נצמד , לתת לזה לתפוח כשעה בערך.
  • לקמח משטח לרדד את הבצק לעובי 2 ס”מ.
  • לקרוץ עיגולים, למלא בקרם פטייסר, מסביב להרטיב את הבצק ולהניח עליו את העיגול השני.
  • את העיגול השני אנחנו חורצים בקווים ומניחים על הבצק עם קרם פטיסייר.
  • מורחים בביצה ואופים על חום של 180 מעלות כ 13 דקות.

להכנת קרם פטיסייר:

  • לחמם את החלב על הגז.
  • בקערה נפרדת לשים ביצים סוכר תמצית וניל לערבב את היטב .
  • נוסיף את הקורנפלור ולהמשיך לערבב עד שהכל מתגבש ביחד.
  • נוסיף מעט חלב ולערבב עד שאין גושים.
  • נשפוך לסיר עם החלב ולחממם על הגז כל הזמן לערבב עד שנוצר קרם סמיך.
  • נוסיף את החמאה להמשיך נערבב כל הזמן שזה נמצא על הגז.
מתכון בריוש עם קרם פטיסייר
צילום: ברוריה ואילן מורי

מקור: ברוריה ואילן מורי