קבלו מתכון מעולה להכנת בריוש עם קרם פטיסייר.
קינוח נוסטלגי וטעים במיוחד במתכון ברור ופשוט.
בריוש עם קרם פטיסייר
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 300 גרם קמח
- 150 מ"ל חלב חם
- כף שמרים
- 3 , כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 8 גרם אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 2 כפות חמאה רכה
- 2 כפות יוגורט קרמי
לקרם פטיסייר:
- 2 ביצים חלמון בלבד
- 40 גרם סוכר וניל
- 40 גרם קורנפלור
- 2 כפות חמאה
- 500 מ"ל חלב
שלבי הכנה
- להכניס לקערה , קמח, שמרים, סוכר וניל, סוכר, אבקת אפייה , יוגורט ונערבב ביחד.
- נוסיף את החלב בהדרגה, לא חייב להכניס כל הכמות, להרגיש את הבצק.
- נוסיף לתוך הבצק את החמאה ונלוש כדקה.
- ניצור כדור מהבצק, לשים מעליו מעט קמח.
- לכסות בניילון נצמד , לתת לזה לתפוח כשעה בערך.
- לקמח משטח לרדד את הבצק לעובי 2 ס”מ.
- לקרוץ עיגולים, למלא בקרם פטייסר, מסביב להרטיב את הבצק ולהניח עליו את העיגול השני.
- את העיגול השני אנחנו חורצים בקווים ומניחים על הבצק עם קרם פטיסייר.
- מורחים בביצה ואופים על חום של 180 מעלות כ 13 דקות.
להכנת קרם פטיסייר:
- לחמם את החלב על הגז.
- בקערה נפרדת לשים ביצים סוכר תמצית וניל לערבב את היטב .
- נוסיף את הקורנפלור ולהמשיך לערבב עד שהכל מתגבש ביחד.
- נוסיף מעט חלב ולערבב עד שאין גושים.
- נשפוך לסיר עם החלב ולחממם על הגז כל הזמן לערבב עד שנוצר קרם סמיך.
- נוסיף את החמאה להמשיך נערבב כל הזמן שזה נמצא על הגז.
מקור: ברוריה ואילן מורי
להשאיר תגובה