הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן

מתכון בראוניז

מפנקים את כל המשפחה בקינוח שוקולד הכי טעים שיש.

קבלו מתכון לבראוניז שוקולד צ’יפס שתמיד יוצאות טעימות.

מתכון בראוניז

מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן

הדפסה
בראוניז שהילדים יטרפו בשניות!
של: איריס אלהרר

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 2 כוסות שוקולד צ’יפס (או 200 גרם שוקולד)
  • ¾ כוס שמן קוקוס אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים | בפסח: קמח מצה לעוגות דק
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • שוקולד צ’יפס לפיזור מעל

שלבי הכנה

  • להמיס במיקרוגל בקערה שתי כוסות שוקולד צ’יפס או 200 גרם שוקולד ואז מוסיפים 3/4 כוס שמן קוקוס ( או אחר אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי) וכפית תמצית וניל.
  • לערבב היטב וממתינים עד לקירור.
  • להקציף 4 ביצים עם חצי כוס סוכר.
  • אחרי דקה להוסיף קורט מלח וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח
  • בקערה לערבב חצי כוס קמח מצה לעוגות דק (או קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים) ורבע כוס אבקת קקאו.
  • לאחד כעת את כל המצרכים בשלוש הוספות ובקיפולים עדינים.
  • לקצף הביצים להוסיף את השוקולד המומס והשמן ומקפלים עד להטמעה ( שלוש הוספות) ואז מנפים את הקמח והקקאו בשלוש הוספות ומקפלים לקבלת בלילה אחידה.
  • להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ומפזרים שוקולד צ’יפס מעל,
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך. אם קיסם עץ יוצא יבש זה מוכן.
מתכון בראוניז
צילום: איריס אלהרר

מקור: Iris Elharar Dahoah | מוזמנים לדף הכיתות והאפייה שלה בפייסבוק: כאן