מפנקים את כל המשפחה בקינוח שוקולד הכי טעים שיש.
קבלו מתכון לבראוניז שוקולד צ’יפס שתמיד יוצאות טעימות.
מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן
בראוניז שהילדים יטרפו בשניות!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 כוסות שוקולד צ’יפס (או 200 גרם שוקולד)
- ¾ כוס שמן קוקוס אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים | בפסח: קמח מצה לעוגות דק
- ¼ כוס אבקת קקאו
- שוקולד צ’יפס לפיזור מעל
שלבי הכנה
- להמיס במיקרוגל בקערה שתי כוסות שוקולד צ’יפס או 200 גרם שוקולד ואז מוסיפים 3/4 כוס שמן קוקוס ( או אחר אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי) וכפית תמצית וניל.
- לערבב היטב וממתינים עד לקירור.
- להקציף 4 ביצים עם חצי כוס סוכר.
- אחרי דקה להוסיף קורט מלח וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח
- בקערה לערבב חצי כוס קמח מצה לעוגות דק (או קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים) ורבע כוס אבקת קקאו.
- לאחד כעת את כל המצרכים בשלוש הוספות ובקיפולים עדינים.
- לקצף הביצים להוסיף את השוקולד המומס והשמן ומקפלים עד להטמעה ( שלוש הוספות) ואז מנפים את הקמח והקקאו בשלוש הוספות ומקפלים לקבלת בלילה אחידה.
- להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ומפזרים שוקולד צ’יפס מעל,
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך. אם קיסם עץ יוצא יבש זה מוכן.
מקור: Iris Elharar Dahoah | מוזמנים לדף הכיתות והאפייה שלה בפייסבוק: כאן
להשאיר תגובה