קבלו מתכון של בצק פילו ממולא בחזה עוף עסיסי ומתובל שכל ביס ממנו מעדן! פסטיה עוף מושקע שמוסיף חגיגיות לאירועים מיוחדים.
פסטיה היא מאפה של עלי פילו ממולאים במילויים שונים. אצלנו המנה הזו תמיד מככבת בתור מנה ראשונה ותמיד גורפת מחמאות!
בצק פילו ממולא חזה עוף
ציוד
- תרסיס שמן
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה של דפי פילו 500 גרם
מילוי עוף:
- חזה עוף טחון 500 גרם
- 1 בצל חתוך לרצועות
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית בהארט
- ¼ כפית כורכום
- 1 כף סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 חופן צנוברים קלויים
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
מילוי פירה:
- 5 תפו”א מבושלים ומעוכים לפירה
- 1 בצל קצוץ ומטוגן מלח
- פלפל שחור גרוס קורט
- כורכום מעט
למילוי בשר טחון:
- בשר טחון 250 גרם
- 1 בצל קצוץ
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית בהרט
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף סילאן
- 1 חופן צנוברים קלויים
שלבי הכנה
למילוי עוף:
- נטגן את הבצל את להזהבה.
- נוסיף את חזה העוף ולטגן יחדיו עד אשר משנה את צבעו.
- נעזר במזלג על מנת לפתוח ולהפריד את העוף.
- נוסיף תבלינים ונטגן 1-2 דקות נוספות.
- נוסיף את הסילאן והטריאקי ונטגן כדקה נוספת.
- נוסיף את הצנוברים והפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו וכבו את האש להניח בצד לצינון.
מילוי פירה:
- נבשל את התפו”א ולמעוך לפירה, לטגן בצל גדול קצוץ עם מעט שמן עד להזהבה.
- נוסיף מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום. לערבב הכל היטב ולהניח בצד לצינון.
מילוי בשר טחון:
- נטגן את הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
- נוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו.
- נוסיף את התבלינים ולטגן 1-2 דקות.
- נוסיף את הצנוברים, לערבב ולכבות את האש. להניח בצד לצינון.
איך מקפלים?
- ניקח את עלה הפילו ונרסס אותו בשמן.
- לשים לב שדפי הפילו שמחכים בצד צריכים להיות מכוסים במגבת לחה.
- נניח את דף הפילו על משטח העבודה.
- בעזרת האגודל יש נדחוף את הבצק מנקודת האמצע בתחתית כלפי מעלה.
- נדחוף עד שמגיעים למעלה. תנועה זו גורמת לכיווץ בצדדים היוצר את צורת המניפה.
- בעזרת האצבעות נמשוך כלפי מטה את הצדדים המקופלים ותסדרו את המניפה.
- ניצוק מעט מהמילוי על החלק העליון של המניפה.
- נסגור את הדפנות כאשר הן מכסות את המילוי ולהתחיל לגלגל.
- כך נקבל מניפות בצק פילו ממולא חזה עוף בעלות צורה מהממת.
- נניח את מניפות הבצק הממולאות על בתבנית עם נייר אפייה, רססו שמן ופזרו שומשום.
- יש נאפה בתנור שחומן מראש ל 180 מעלות, עד להזהבה.
הערות וטיפים
- במידה ורכשתם בצק קפוא יש להפשירו במשך לילה שלם במקרר.
- המנה פשוטה להכנה אך יתכן כי תצטרכו להתאמן מעט על הקיפול.
- שימו לב שניתן להכין את המנות מראש ולהקפיא ללא אפייה. כאשר מגיעים האורחים רק לשים בתנור.
- אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או כל מילוי אחר שבא לכן.
מקור: סוניה סאני בן הרוש
יש סרטון המראה את שיטת מילוי דפי הפילו?
היי סוני,
כן, מצאנו עבורך סרטון ביוטיוב שמראה כיצד ממלאים את הדפים.
מקווים שהצלחנו לעזור!